Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Οι τεχνολογίες του νέου Opel Zafira Tourer

Opel Zafira TourerImage by astrablog via FlickrOpel Zafira Tourer Concept 2011Image by conhunter via FlickrTo νέο Zafira Tourer ενσωματώνει πλήθος «αρετών». Όμορφο, ευρύχωρο, καλοφτιαγμένο και με ισορροπημένη οδική συμπεριφορά, το νέο μοντέλο της Opel διακρίνεται σε έναν ακόμα τομέα: στις τεχνολογίες που φέρει.
Τα νέα συστήματα υποστήριξης οδηγού με τη δεύτερη γενιά εμπρόσθιας κάμερας Opel Eye και προαιρετικό μπροστινό ραντάρ, κάνουν την οδήγηση του νέου Zafira Tourer ασφαλέστερη και πιο ξεκούραστη:
· Η Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος – Following Distance Indication βοηθά στην αποφυγή συγκρούσεων και πιθανών προστίμων λόγω μη τήρησης της απαιτούμενης απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.
· Αν το Zafira Tourer βρεθεί σε κρίσιμη κατάσταση όπου προμηνύεται σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα, η Προειδοποίηση Εμπρόσθιας Σύγκρουσης – Forward Collision Alert κινητοποιεί τον οδηγό με ένα δυνατό ακουστικό και οπτικό σήμα.
· Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει στις οπτικές και ακουστικές προειδοποιήσεις του FCA, το Collision Imminent Braking επιβραδύνει αυτόματα το όχημα μέχρι 0,3 g για να περιορίσει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης.
· Βασισμένο σε ραντάρ, το Adaptive Cruise Control – που διατίθεται για πρώτη φορά με μικρομεσαίο πολυχρηστικό – βοηθά τον οδηγό να διατηρεί την προεπιλεγμένη ταχύτητα, λαμβάνοντας υπόψη την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
· Ο Προσαρμοζόμενος Εμπρόσθιος Φωτισμός – Advanced Forward Lighting system AFL+ προσφέρεται τώρα με δέκα λειτουργίες (το μέγιστο). Σε συνδυασμό με τη νέα εμπρόσθια κάμερα Opel, περιλαμβάνει επίσης Intelligent Light Ranging (ILR) για τη μέτρηση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα και/ή τα αντίθετα ερχόμενα οχήματα και προσαρμογή της δέσμης της μεσαίας σκάλας φώτων ανάλογα.
· Η λειτουργία Αναγνώρισης Οδικών Σημάτων – Traffic Sign Recognition ανιχνεύει ακόμα περισσότερα σήματα του Ευρωπαϊκού οδικού δικτύου. Πέραν των στρογγυλών πινακίδων, η νέα εμπρόσθια κάμερα αναγνωρίζει και ορθογώνια σήματα, π.χ. για αυτοκινητόδρομους και ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας. Χάρη στην τεχνολογία πολλαπλής έκθεσης, η κάμερα ανιχνεύει επίσης δυναμικά σήματα LED, όπως σε συστήματα ελέγχου κυκλοφορίας.
· Η λειτουργία Side Blind Spot Alert προειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση όταν αλλάζει λωρίδες. Αισθητήρες υπερήχων με εμβέλεια τεσσάρων μέτρων μπροστά και πίσω, και στις δύο πλευρές του οχήματος, παρακολουθούν σταθερά τα τυφλά σημεία του οδηγού. Μόλις κάποιο άλλο όχημα μπει στην εμβέλεια των αισθητήρων, ανάβει μία λυχνία LED στο εξωτερικό άκρο του αντίστοιχου καθρέπτη. Αν ο οδηγός συνεχίζει τις αλλαγές λωρίδων, η LED αρχίζει να αναβοσβήνει και ενεργοποιείται ένα ακουστικό σήμα.
· Το Advanced Park Assist χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων και καθοδηγεί τον οδηγό με ασφάλεια σε κατάλληλο χώρο στάθμευσης, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση από το park pilot. Αισθητήρες υπερήχων είναι συνδεδεμένοι σε μια κεντρική μονάδα ελέγχου που εντοπίζει έναν επαρκή χώρο στάθμευσης περνώντας αργά από δίπλα, υπολογίζει τη βέλτιστη διαδρομή και καθοδηγεί τον οδηγό με κατάλληλες υποδείξεις και συμβουλές για τη χρήση του τιμονιού.
Πηγή: autotriti.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...