Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η εκπληκτική Aventador Roadster! [Photos]


H Lamborghini ισχυρίζεται ότι είναι το "πιο συναρπαστικό μοντέλο που κατασκεύασε ποτέ"! Όπως και να έχει, η Aventador Roadster, που αποκαλύπτεται επισήμως, κόβει την ανάσα.

Ενώ για την Murcielago Roadster είχε προτιμηθεί μια υφασμάτινη οροφή που περιόριζε σημαντικά την τελική ταχύτητα, στην περίπτωση της Aventador επελέγη μια hard top οροφή, που μπορεί να αφαιρεθεί με το χέρι, σε λίγα δευτερόλεπτα. Η οροφή είναι κατασκευασμένη από ανθρακόνημα και ζυγίζει μόλις 6 κιλά, ενώ χρησιμοποιεί τεχνολογία Forged Composite, αναπτύσσοντας ένα υλικό ισχυρότερο από το τιτάνιο, αλλά με λιγότερη πυκνότητα.

Στην καρδιά της "ανοικτής" Aventador, βρίσκεται -όπως αναμενόταν- ο γνώριμος ατμοσφαιρικός V12 των 6,5 λίτρων, αλλά με το νέο σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων (& Start/Stop), για καλύτερη οικονομία και χαμηλότερες εκπομπές CO2, που συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Με την οροφή κλειστή, το ιταλικό supercar χρειάζεται μόλις 3 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα και η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 349 χλμ/ώρα.

Ιδιαίτερα δουλειά έγινε τόσο από τους σχεδιαστές, όσο και από τους μηχανικούς της Lamborghini, ώστε να να αυξηθούν οι προδιαγραφές ασφάλειας, παράλληλα με αυτές των επιδόσεων, που ζητά ο υποψήφιος αγοραστής ενός τέτοιου αυτοκινήτου.Οι πίσω κολώνες έχουν ανασχεδιαστεί, για πρόσθετη ισχύ, με την οροφή ανοικτή, για τον καλύτερο δυνατό εξαερισμό του κινητήρα, αλλά και για τη μέγιστη δυνατή προστασία, στο ενδεχόμενο ανατροπής. Ορισμένα ακόμα highlights, είναι οι -αποκλειστικής σχεδίασης- ζάντες 20 και 21 ιντσών, αλλά οι χρωματισμοί Azzuro Thetis, που παραπέμπουν στη θρυλική Miura Roadster, του 1966.

Η Aventador Roadster θα αρχίσει να πωλείται το καλοκαίρι του 2013, από την τιμή των 300.000 ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι.










autotriti.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...