Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Google μετατρέπει σε smartphone τα.. αυτοκίνητα!

Η Google ανακοίνωσε και επίσημα την ένωση δυνάμεων με τις αυτοκινητοβιομηχανίες Audi, GM, Honda και Hyundai και την Nvidia για τη δημιουργία της Open Automotive Alliance.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Google, η εν λόγω συμμαχία στοχεύει στην «επιτάχυνση της καινοτομίας στην αυτοκίνηση με ευθύτητα, προσαρμοστικότητα και σε μεγάλη κλίμακα». Ουσιαστικά η συγκεκριμένα ανακοίνωση επιβεβαιώνει τα δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί και ήθελαν την Audi να συνεργάζεται με την Google σε ένα Android project.

Η Open Automotive Alliance σκοπεύει να προσαρμόσει το λειτουργικό σύστημα της Google ώστε να είναι διαθέσιμα όλα όσα απολαμβάνει κάποιος στο smartphone και στο αυτοκίνητό του. Επίσης στους στόχους της συμμαχίας θα πρέπει να περιλαμβάνονται οι εφαρμογές ασφαλούς οδήγησης, οι εφαρμογές ψυχαγωγίας για τους επιβάτες, πρόσβαση υπηρεσιών μέσα από το όχημα, πάντα έχοντας σαν γραμμή εκκίνησης το Android.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς η κίνηση αυτή της Google έρχεται σαν απάντηση σε ανάλογη κίνηση της Apple τον περασμένο Ιούνιο, με την οποία «ενσωμάτωνε» τις συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα iOS (iPhone, iPad, iPod) στα ταμπλό ελέγχου διαφόρων κατασκευαστών αυτοκινήτων. Στους τελευταίους περιλαμβάνονταν οι BMW, Mercedes-Benz, General Motors και Honda Motor.

Οι Apple και Google ήδη αποτελούν κύριους ανταγωνιστές σε σημαντικούς τομείς της αγοράς τεχνολογίας (smartphones, tablet, εφαρμογές, Web browsers κλπ). Φαίνεται λοιπόν ότι αυτός ο ανταγωνισμός μεταφέρεται και στον τομέα των αυτοκινήτων, κάτι μάλλον λογικό αν αναλογιστούμε τα 80 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν κάθε χρόνο. Σε μια παράλληλη εξέλιξη οι Intel και Qualcomm επιχειρούν επίσης να «τοποθετήσουν» τους επεξεργαστές τους στα ταμπλό των αυτοκινήτων. Η Nvidia ανακοίνωσε ότι περίπου 4,5 εκατομμύρια chipsets δικής της κατασκευής βρίσκονται ήδη τοποθετημένα σε συσκευές εντός αυτοκινήτων. Ο στόχος είναι ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 25 εκατομμύρια chipsets έως το 2019.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...