Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

O Μιχάλης Παπαδόπουλος, στην εκδήλωση απονομής επάθλων της Aθλητικής “ΜΟΤΟΕ”

Στην εκδήλωση απονομής επάθλων στους διακριθέντες των Πανελλήνιων θεσμών του αθλητικού μοτοσυκλετισμού για το έτος 2013, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.


Κατά την ομιλία του, ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στις δράσεις και πρωτοβουλίες που σχεδιάζει και υλοποιεί το Υπουργείο για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας,
όπως σειρά καινοτόμων διαδικασιών για τη βελτίωση και αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών δικύκλων συμπεριλαμβανομένων και των μοτοποδηλάτων, σε συμφωνία με την κοινοτική νομοθεσία, την  άμεση επαναλειτουργία και την  ουσιαστική αναδιάρθρωση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, στο οποίο συμμετέχει και θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας φέρνοντας έτσι κοντά στο κέντρο λήψης των αποφάσεων όλους τους εμπλεκόμενους χρήστες και τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και κυρίως ότι το θέμα Οδικής Ασφάλειας είναι θέμα που με πρωτοβουλία του Υπουργείου ετέθη σε συζήτηση κατά την ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στην εκδήλωση, ο κ. Υφυπουργός άκουσε τα θεσμικά προβλήματα που απασχολούν τους δικυκλιστές , πολλά εκ των οποίων έχουν ήδη δρομολογηθεί προς επίλυση, όπως η ρυμούλκηση με επιβατικά και ελαφρά φορτηγά των μοτοσικλετών για τους αγώνες και η διεξαγωγή αγώνων σε πιστοποιημένες πίστες.

Υποσχέθηκε επίσης, ότι το Υπουργείο θα εξετάσει τα υπόλοιπα αιτήματά τους και ζήτησε την συνδρομή όλων ώστε να προετοιμαστούν οδηγοί με επαρκείς γνώσεις, δεξιότητες και επίγνωση της ευθύνης όταν κυκλοφορούν στον δρόμο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους δικυκλιστές οι οποίοι αποτελούν και τους ευάλωτους χρήστες της οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...