Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Αναπνεύστε ελεύθερα σε ένα Volvo

Επτά μοντέλα της Volvo συνιστά ο Σουηδικός Οργανισμός Άσθματος και Αλλεργιών για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή υποφέρουν από αλλεργίες...


Επτά μοντέλα της Volvo συνιστά ο Σουηδικός Οργανισμός Άσθματος και Αλλεργιών για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ή υποφέρουν από αλλεργίες. Πρόκειται για τα V40, S60, V60, XC60, V70, XC70 και S80.


Οι έρευνες έχουν δείξει ότι σχεδόν το 45% του πληθυσμού στο δυτικό κόσμο υποφέρει από κάποια μορφή αλλεργίας ή αναπνευστικής ευαισθησίας ενώ περισσότεροι από 10% έχουν άσθμα. Βασική αιτία για την έξαρση αυτών των φαινομένων τις τελευταίες δεκαετίες είναι η αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι κυριότεροι αλλεργιογόνοι παράγοντες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι η ποιότητα του εισπνεόμενου αέρα και η επαφή με τα διάφορα υλικά κατασκευής. Έτσι, η Volvo έχει θέσει από τη δεκαετία του ’90 συγκεκριμένες προδιαγραφές σχετικά με την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό των μοντέλων της. Με πειράματα, μετρήσεις και ελέγχους στην εξέλιξη κάθε νέου μοντέλου προσπαθεί να παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον και για την αναπνευστική λειτουργία των επιβατών στα αυτοκίνητά της.

Η σουηδική μάρκα έχει εξελίξει δύο συστήματα για την βελτίωση της ποιότητας του αέρα: Το Σύστημα Ποιότητας Εσωτερικού Αέρα (Internal Air Quality System, IAQS) ελέγχει την ποιότητα του εισερχόμενου αέρα και αυτόματα κλείνει τους αεραγωγούς αν κριθεί ότι το επίπεδο των βλαβερών ιπτάμενων ουσιών είναι υψηλό. Ένα ειδικό φίλτρο αφαιρεί τα σωματίδια και τη γύρη ενώ με τη χρήση ενεργού άνθρακα καταπολεμούνται οι δυσάρεστες οσμές και το τροποσφαιρικό όζον.

Για παράδειγμα, το σύστημα κλείνει αυτόματα τους αεραγωγούς όταν το αυτοκίνητο διέρχεται από ένα τούνελ. Το Πακέτο Καθαρής Καμπίνας Επιβατών (Clean Zone Interior Package, CZIP) εξασφαλίζει ότι ο εσωτερικός αέρας της καμπίνας ανανεώνεται πλήρως μέσα σε ένα λεπτό από το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου με τον τηλεχειρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...