Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Έτοιμο το νέο Ford Focus ST! Video!

Στις αρχές Οκτωβρίου, στην πόλη του φωτός, η Ford θα έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα περίπτερα, αφού εκεί θα βρίσκεται σε πλήρη παράταξη όλη η γκάμα του νέου Ford Focus ST! . Οι μικρότερες εκδόσεις είναι αυτές που προηγούνται από εμπορικής πλευράς, ωστόσο στον τομέα εντυπωσιασμού και ταχύτητας το ST κλέβει την παράσταση. Ο μεγάλος προφυλακτήρας με την τεράστια εισαγωγή αέρα, τα μαρσπιέ στο πλάι, το σχήμα της διπλής εξάτμισης, η αεροτομή και το μυώδες αμάξωμα, αναδεικνύουν την διαφορετικότητα του αυτοκινήτου. Το ιδιαίτερο χρώμα του αμαξώματος ονομάζεται «Tangerine Scream» και έχει επιλεχθεί για να τονίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν τα δίχρωμα μπάκετ καθίσματα, οι λεπτομέρειες από ανθρακόνημα και οι δερμάτινες επενδύσεις σε ταμπλό, τιμόνι, μοχλό ταχυτήτων, πόρτες και κεντρική κονσόλα. Τα τρία μικρά όργανα στο πάνω μέρος της κονσόλας, με τις ενδείξεις για τις πιέσεις, παραμένουν ως έχουν.
Αυτό όμως που κάνει την διαφορά στο νέο ST, είναι ο καινούριος τετρακύλινδρος δίλιτρος EcoBoost κινητήρας των 250 ίππων, ο οποίος αντικατέστησε το μοτέρ των 2,5 λίτρων. Χάρη στην σύγχρονη τεχνολογία του, παρά τα λιγότερα κυβικά αποδίδει 25 επιπλέον ίππους, εμφανίζοντας παράλληλα μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Ότι δηλαδή απαιτείται για να πληροί τις προδιαγραφές Euro5. Η ροπή του φθάνει τα 350Nm, με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται πιο γρήγορα από 6΄΄. Ο κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή προαιρετικά με το νέο αυτόματο κιβώτιο PowerShift διπλού συμπλέκτη επίσης 6 σχέσεων.
Παρά το γεγονός ότι το ST θα παρουσιαστεί μαζί με την υπόλοιπη γκάμα Focus, θα αρχίσει να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά ένα χρόνο αργότερα από τα υπόλοιπα, δηλαδή στις αρχές του 2012.
Λουκάς Παπαλάμπρος Monopoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...