Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

"Ξήλωσαν" συνεργείο που παραποιούσε κλεμμένους κινητήρες ΙΧ

Green Hornet Car Kato @ NYC Car ShowImage by Whiskeygonebad via FlickrΣυνελήφθησαν μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο Έλληνες, ηλικίας 46 και 62 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες, της «Πλαστογραφίας» και «Αποδοχής προϊόντων εγκλήματος».

Ειδικότερα, σε έρευνα αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας, σε αποθήκη ιδιοκτησίας του 62χρονου, στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί ως επαγγελματικός χώρος εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων τύπου 4Χ4, κατελήφθη ο 46χρονος υπάλληλος της επιχείρησης να προβαίνει σε παραποίηση στοιχείων ενός κινητήρα Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.

Επιπλέον εντός του ίδιου χώρου, από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι κινητήρες Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων οι οποίοι έφεραν εμφανή σημεία παραποίησης, καθώς επίσης και τα παρακάτω εργαλεία-όργανα που χρησιμοποιούνται για πλαστογράφηση-νοθεία και απόξεση αριθμών κινητήρων:

* Ένας γωνιακός τροχός
* Ένας τροχίσκος
* Ένα σφυρί για δημιουργία νέων αριθμών κινητήρων
* Τρία κουτιά τα οποία περιείχαν πόντες με γράμματα και αριθμούς
* Ένα μπουκάλι το οποίο περιείχε υδροχλωρικό οξύ,

ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον 50 κινητήρες Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων τύπου 4Χ4, οι οποίοι βρίσκονταν εντός της αποθήκης, για περαιτέρω έρευνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...