Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τo νέο Mini Coupe είναι εδώ!

Mini Cooper S John Cooper Works-KitImage via WikipediaΤο νέο Mini Coupe κερδίζει από την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις, χάρη στη δυναμική σχεδίαση του. Παρά το γεγονός ότι βασίζεται στο Cooper, η χαμηλωμένη οροφή με την ονομασία «helmet roof» και την διαφορετική απόχρωση και οι πιο καμπυλωτές γυάλινες επιφάνειες, δίνουν την εντύπωση ενός διαφορετικού αυτοκινήτου με πιο επιθετική και μυώδη εμφάνιση. Ο σπορ χαρακτήρας του τονίζεται επίσης και από το γεγονός ότι είναι χαμηλότερο κατά 52 χλστ. από το Cooper, ενώ διαθέτει και αεροτομή - ενσωματωμένη στο πίσω καπό -που ανοίγει αυτόματα από τα 80 χλμ./ώρα.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Mini, η καμπίνα είναι αυστηρώς διθέσια, γεγονός που αυξάνει την πρακτικότητα αλλά και το χώρο αποσκευών ο οποίο πλέον φθάνει τα 260 λίτρα. Η εικόνα του εσωτερικού, δεν διαφέρει σχεδιαστικά από τα υπόλοιπα Mini, εκτός από τα δύο «κοψίματα» στην οροφή, πάνω από τα κεφάλια οδηγού και συνοδηγού.
Τα μηχανικά μέρη όπως είναι φυσικό, προέρχονται από τα υπόλοιπα μοντέλα, ωστόσο η ανάρτηση και η κατανομή βάρους έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, προς όφελος της οδηγικής απόλαυσης. Το νέο Coupe θα διατίθεται με τέσσερις κινητήρες, με τον 1,6 λτ. των 122 ίππων να βρίσκεται στη βάση της γκάμας. Ακολουθεί η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση S με τον τούρμπο κινητήρα 1,6 λτ. των 184 ίππων, ο οποίος επιταχύνει το αμάξωμα από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,9΄΄, με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 230 χλμ. Η μέση κατανάλωση είναι στα 5,9 λτ./100 χλμ και οι εκπομπές CO2 στα 136 γρ./χλμ. Στην κορυφή είναι η έκδοση John Cooper Works με τον ίδιο κινητήρα αλλά με απόδοση 211 ίππων, ενώ θα υπάρξει και ένας δίλιτρος turbodiesel με 143 ίππους και μέση κατανάλωση 4,3 λ./100 χλμ. Ο βασικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει το σύστημα ελέγχου DSC, με το ηλεκτρονικό μπλοκέ EDLC να διατίθεται προαιρετικά, εκτός της έκδοσης John Cooper Works όπου είναι στάνταρ.
Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου Mini Coupe θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με τις πωλήσεις να ξεκινούν προς τα τέλη του έτους.

Λουκάς Παπαλάμπρος

Monopoli.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...