Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ξεκίνησε η παραγωγή του Ford Focus Electric


Η Ford Motor Company ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του νέου Focus Electric, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην... ιστορία της, με την κατασκευή πρώτου πλήρους ηλεκτρικού οχήματός της στην Ευρώπη.

Το Focus Electric αποτελεί τον ηγέτη της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων της Ford στην Ευρώπη, ενώ σύντομα θα πλαισιωθεί σύντομα από το plug-in υβριδικό ηλεκτρικό C MAX Energi (Plug-In Hybrid Electric Vehicle -PHEV) και το νέο Mondeo Hybrid.

Η εξέλιξή του βασίστηκε στις προδιαγραφές παγκόσμιου αυτοκινήτου στα πλαίσια του προγράμματος ‘One Ford’. Το Focus Electric διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα κίνησης με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία ιόντων λιθίου που αποδίδει 145 ίππος, χαρίζοντάς του την τελική ταχύτητα των 135 km/h. Το νέο Focus Electric είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάζεται στη Γερμανία σε γραμμή μαζικής παραγωγής.

Κάθε Focus Electric εφοδιάζεται με έναν πλήρως ενσωματωμένο φορτιστή 6.6 kW που προσφέρει αυτονομία περίπου 100 km με 2-3 ώρες φόρτισης από μία παροχή 32 A. Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας του Focus Electric σε 3-4 ώρες θα παρέχει αυτονομία 162 km.

Το προηγμένο σύστημα κίνησης του Focus Electric χρησιμοποιεί αναγεννητικό σύστημα πέδησης για την ανάκτηση μέχρι του 95% της κινητικής ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα, ενώ η καινοτόμος λειτουργία υποστήριξης φρεναρίσματος Brake Coach ενθαρρύνει το σταδιακό φρενάρισμα ώστε να επιστρέφει περισσότερη ενέργεια στη μπαταρία.

Το Focus Electric διαθέτει νέα διεπαφή χρήστη με την ονομασία SmartGauge που υπολογίζει και εμφανίζει την αυτονομία με βάση την υπόλοιπη ενέργεια, το οδηγικό στυλ (φρενάρισμα, επιτάχυνση), αλλά και τη χρήση άλλων συστημάτων όπως κλιματισμός και ηχοσύστημα.

Το Focus Electric κατασκευάζεται στη Β. Αμερική από το Δεκέμβριο του 2011 ενώ το Focus Electric παραγωγής Saarlouis θα παραδίδεται στους Ευρωπαίους πελάτες από φέτος τον Ιούλιο.
PeriTroxon.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...