Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Το Corsa θα παράγεται και στη Λευκορωσία


Η Opel αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα μονάδα παραγωγής στη Λευκορωσία, προκειμένου... να «βγάζει» το Corsa μέχρι το 2017 και άλλα μοντέλα μετά, για να καλυφθεί η τοπική κυρίως ζήτηση.

Η Opel επιβεβαίωσε ότι ανοίγει ένα νέο εργοστάσιο στο Minsk της Λευκορωσίας, για να επεκτείνει την παραγωγή της. Πιο συγκεκριμένα, σε σύμπραξή της με την JSC Unison θέλει να καλύψει κυρίως τη ζήτηση της Ρωσίας και των γειτονικών χωρών, όπου ελπίζει ότι θα εισέλθει δυναμικά, από το πρώτο έτος λειτουργίας του εργοστασίου, με 7.000 μονάδες σε πρώτη φάση.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συναρμολογεί εκεί μέχρι το 2017 το νέο Corsa, αλλά μετά, από ότι φαίνεται θα προχωρήσει σε περαιτέρω συμφωνία και για άλλα μοντέλα, ανάλογα την εμπορική πορεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ήταν οι δηλώσεις του Peter Thom, επικεφαλής παραγωγής της γερμανικής φίρμας, ότι δηλαδή στη νέα μονάδα θα κατασκευάζεται η 3θυρη κι η 5θυρη έκδοση του Corsa, όχι όμως κι η OPC, η οποία θα παραμείνει αποκλειστικότητα των άλλων δύο εργοστασίων (στο Eisenach της Γερμανίας και στη Zaragoza της Ισπανίας). Παράλληλα, η συναρμολόγηση του Corsa στη Λευκορωσία θα σηματοδοτήσει μια νέα στρατηγική της εταιρείας, κατά τον Thom, την επί τόπου παραγωγή του μοντέλου στην αγορά, όπου κυρίως θα διατεθεί.

Δεδομένου εξάλλου, ότι οι πωλήσεις της GM μειώθηκαν κατά 1,354 δις ευρώ πέρυσι στην Ευρώπη και για φέτος προβλέπεται μια πολύ μικρή βελτίωση, είναι αναμενόμενο ο αμερικανικός όμιλος να στρέψει την προσοχή του και σε άλλες αναδυόμενες αγορές, ειδικά στη Ρωσία, όπου διαπίστωσε για το αντίστοιχο περσινό διάστημα μια μικρή, αλλά ελπιδοφόρα αύξηση 3%.
autotriti.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...