Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Στενή συνεργασία Daimler-Renault

Το πράσινο φως για στενή συνεργασία που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και συμμετοχή κάθε εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο της άλλης έδωσαν τα διοικητικά συμβούλια της Renault και της Daimler.
Με βάση το "ντηλ", οι αυτοκινητοβιομηχανίες κολοσσοί θα συνεργαστούν για την εξέλιξη μικρών αυτοκινήτων με στόχο να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος σε μια περίοδο που ο κλάδος αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με το Bloomberg, οι διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής Daimler (που κατασκευάζει μεταξύ άλλων τα αυτοκίνητα Mercedes Benz), Dieter Zetsche και ο ομόλογός του στη γαλλική Renault, Carlos Ghosn, αναμένεται να ανακοινώσουν τη σχετική συμφωνία αύριο σε κοινή συνέντευξη Τύπου στις
Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι στη Ρενώ, όπου διατηρεί ποσοστό 15% το γαλλικό δημόσιο, ανήκει και το 44,4% της Νισάν.
Το ντηλ μεταξύ των εταιρειών σηματοδοτεί νέο γύρω συνεργασιών μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών. Υπενθυμίζεται ότι σε αντίστοιχη συνεργασία προχώρησαν πρόσφατα η Volkswagen και η Suzuki Motors, ενώ πέρσι η Fiat εξαγόρασε σημαντικό ποσοστό της Chrysler.

Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, τέτοιου είδους συμφωνίες υπαγορεύονται ουσιαστικά από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία επιβάλλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να πληρούν συγκεκριμένα στάνταρντ στις εκπομπές καυσαερίων. Ειδικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που επιβάλλει η ΕΕ, αναφέρει το Bloomberg δεν μπορούν να επιτευχθούν εάν οι εταιρείες δεν καταφέρουν να πουλήσουν μεγάλο αριθμό μικρών αυτοκινήτων.
Image by Getty Images via Daylife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...