Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Η ταχύτερη Mustang όλων των εποχών (video)

Η ταχύτερη Mustang όλων των εποχών, αλλά και η πιο προκλητική σύγχρονη εκδοχή της είναι πλέον γεγονός. Σημείο αναφοράς για την περίσταση, ο 5λιτρος V8 κινητήρας των 440 ίππων, ο οποίος φιλοξενείται κάτω από το εμπρός καπό του αυτοκινήτου.

Η ονομασία της ειδικής αυτής έκδοσης του αμερικάνικου κουπέ είναι εμπνευσμένη από την Mustang Boss του 1969 και βασίζεται –όσον αφορά στα μηχανικά μέρη και στο αμάξωμα- στη γνωστή και μη εξαιρετέα Mustang GT. Όπως… εξομολογούνται οι άνθρωποι της Ford, για την εξέλιξη της ειδικής αυτής έκδοσης σημείο αναφοράς αποτέλεσαν οι επιδόσεις αλλά και ο συνολικός χαρακτήρας της BMW M3. Επί της ουσίας, χάρη στις επεμβάσεις των μηχανικών της εταιρείας στους εκκεντροφόρους αλλά και στο σύστημα «αναπνοής»-«εκπνοής», ο ατμοσφαιρικός V8 αποδίδει των αμερικανών πλέον 440 ίππους μεταφέροντας, όπως και στο παρελθόν, την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και προαιρετικά με την αρωγή μπλοκέ διαφορικού. 

Στα υπόλοιπα μηχανικά μέρη της Boss 302 ξεχωρίζουν η χαμηλότερη σε ύψος ανάρτηση (11 χλστ. εμπρός και 1 χλστ. πίσω), η οποία ελέγχεται ηλεκτρονικά σε τρεις θέσεις (comfort, normal, sport), τα ενισχυμένα ελαστικά παρεμβύσματα της, η παχύτερη αντιστρεπτική δοκός εμπρός, τα μεγαλύτερα φρένα που φέρουν την υπογραφή της Brembo, αλλά και ο ενισχυμένος, για καλύτερη απόδοση στη γρήγορη οδήγηση, συμπλέκτης. Στον τομέα της σχεδίασης, οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στο νέο προσωπείο (ανασχεδιασμένη μάσκα και αεραγωγοί στον προφυλακτήρα) και στις 19άρες ζάντες ελαφρού κράματος, ενώ στο εσωτερικό το μάτι πέφτει με μιας στην νέα κεντρική κονσόλα, στην επένδυση αλκαντάρα που κοσμεί το σύστημα διεύθυνσης καθώς και στα κορυφαία, αλλά προαιρετικά, σπορ καθίσματα της Recaro.


Για τους πιο απαιτητικούς, το αυτοκίνητο διατίθεται στην ακόμα πιο σκληροπυρηνική έκδοση «Laguna Seca», η οποία διαθέτει ακόμα πιο σπορτίφ ρυθμίσεις στην ανάρτηση, ενώ στις πίσω θέσεις αισθητή είναι η απουσία του πίσω καθίσματος, τη θέση του έχει πάρει ένα διακριτικό σε μέγεθος roll cage.
www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...