Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ένα "τέρας" 2.000 ίππων, με 426 χλμ. / ώρα τελική

Μπορεί το πρότζεκτ Mostro Di-Potenza να εγκαταλείφτηκε από την Lamborghini, οι δημιουργοί του όμως βρήκαν ανταπόκριση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού...
και τώρα ετοιμάζουν ένα τέρας 2.000 ίππων, με 426 χλμ. / ώρα τελική ταχύτητα και τιμή στα 950.000 δολάρια.
Πέρυσι, ο Daniel Chinchilla Ochoa και Alberto Fernandez Albilares παρουσίασαν το πρωτότυπο Lamborghini Indomable Concept στο Scuola Politecnica di Design Master.

Επρόκειτο για ένα πρωτότυπο άγριας ομορφιάς, το οποίο δημιουργήθηκε και ολοκληρώθηκε σε συνεργασία με την Lamborghini και ήταν εμπνευσμένο από μαχητικό αεροσκάφος αλλά και τα μοντέλα παραγωγής της φίρμας.

Στην πορεία η Lamborghini αποσύρθηκε από το όλο πρότζεκτ, κάτι που όμως δεν αποθάρρυνε τους δύο δημιουργούς. Οι οποίοι δεν χρειάσθηκε να κάνουν και μεγάλη προσπάθεια για να βρουν την εταιρία με την οποία θα το υλοποιήσουν. Και αυτή είναι η άγνωστη στο ευρύ κοινό «215 Racing» που έχει έδρα την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Η εν λόγω εταιρία λοιπόν, θα προχωρήσει στην παραγωγή του Mostro Di-Potenza

σε περιορισμένο αριθμό, μόλις 50 αντιτύπων (σε ρυθμό δύο αυτοκινήτων τον μήνα), ενώ η τιμή του καθενός προσδιορίζεται στα 950.000 δολάρια ΗΠΑ.
Η ονομασία Mostro Di-Potenza, σημαίνει Monster Power στα αγγλικά και αν προχωρήσουμε στην ελληνική μετάφραση τότε έχουμε το «Τέρας Δύναμης».
Η συγκεκριμένη ονομασία ταιριάζει γάντι στο Mostro Di-Potenza, αφού σύμφωνα με τους δημιουργούς του θα εφοδιάζεται με έναν κινητήρα V8 της General Motors χωρητικότητας 9,4 λίτρων. Με την βοήθεια δύο τούρμπο η απόδοση του κινητήρα θα φθάνει τους 2.000 ίππους και τα 2.711 Nm ροπής.
Η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων και σύμφωνα με την εταιρία το αυτοκίνητο θα επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. / ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα ενώ θα αναπτύσσει τελική ταχύτητα 426 χλμ. / ώρα. Τελική ταχύτητα που θα είναι κατά 3 χλμ. / ώρα χαμηλότερη από αυτήν του ταχύτερου supercar στον πλανήτη, της Bugatti Veyron Super Sport.












auto24.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...