Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Το μέλλον των GPS από την Audi και το MIT (video)

Μπορεί για εμάς τους Έλληνες η πλοήγηση στο αυτοκίνητο να είναι μια αρκετά πρόσφατη ανακάλυψη, όμως η συγκεκριμένη τεχνολογία μετρά αρκετά χρόνια εξέλιξης...
Κι ενώ τα σύγχρονα συστήματα έχουν βελτιωθεί αρκετά σε ακρίβεια και όγκο πληροφορίας, ελάχιστα έχουν προοδεύσει όσον αφορά τον τρόπο που παρουσιάζουν αυτή την πληροφορία.
Το σύστημα AIDA (Affective Intelligent Driving Agent), το οποίο έχει εξελιχθεί από το περίφημο MIT (Massachusetts Institute of Technology) και μηχανικούς της Audi, αποτελεί μια εντελώς νέα αντίληψη στον τρόπο παρουσίασης της πληροφορίας. Οι ενδείξεις του συστήματος πλοήγησης είναι τρισδιάστατες και απεικονίζονται όχι σε μια οθόνη ή στο παρμπρίζ (τελευταία έχουμε δει λύσεις Head-Up Display σε μοντέλα παραγωγής), αλλά σε όλο το ταμπλό!
Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα στο τωρινό του στάδιο να αποσπά την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, όμως η συνολική ιδέα είναι εξαιρετική. Επίσης, εφαρμόζει για πρώτη φορά σε σύστημα πλοήγησης μία τεχνολογία από τον κόσμο των κινητών τηλεφώνων (εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές από τοπικές επιχειρήσεις), αλλά και μία από τα video games (χειρισμό με κινήσεις των χεριών).
Δείτε το εντυπωσιακό video και πείτε μας τη γνώμη σας για τη συγκεκριμένη λύση.
Πώς θα μπορούσε κατά τη γνώμη σας να εφαρμοστεί σε αυτοκίνητα παραγωγής χωρίς να αποσπά την προσοχή του οδηγού;

protothema.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...