Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Video: Mercedes SLS AMG Roadster… και επισήμως

Μετά από πληθώρα scoop φωτογραφιών η ώρα της αποκάλυψης για την roadster εκδοχή της εξωτικής SLS έφτασε και η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες με το σχετικό βίντεο που βλέπετε. Η SLS AMG Roadster βασίζεται στην κουπέ και η βασική διαφορά εντοπίζεται στην μαλακή οροφή που αποτελείται τρείς στρώσεις επενδύσεων μέρη. Χρειάζεται περίπου 11 sec για να αναδιπλωθεί αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 50 km/h ενώ η θέση της δεν περιορίζεται τα 173 lt του χώρου αποσκευών.

Βέβαια αυτό που κάνει ακόμη πιο ξεχωριστή την συγκεκριμένη Mercedes αφορά στο γεγονός πως πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα roadster στον κόσμο αφού «πιάνει» τα 0-100 km/h σε 3,7 sec με το κοντέρ να «γράφει» τα 317 km/h! Η δύναμη της προέρχεται από τον δεδομένο 6.3 V8 κινητήρα που αποδίδει 571 PS και 66,2 kgm με την ισχύ να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.

Για να εξασφαλιστεί το κράτημα που έχει και η SLS Gullwing έχουν γίνει ενισχύσεις στο πλαίσιο και την ανάρτηση με το βάρος να φτάνει τα 1.661 kg, περίπου 40 kg βαρύτερη από την κουπέ.
Η επίσημη πρεμιέρα της SLS AMG Roadster έχει προγραμματισθεί για την έκθεση της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Για την ώρα απολαύστε την...
 
PROTOTHEMA.GR

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...