Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ρεκόρ από το Peugeot EX1 στο Νίρμπουργκρινγκ

Το Peugeot EX1... εισέβαλε στην "πράσινη κόλαση" του Νίρμπουργκρινγκ... και πλέον κατέχει ρεκόρ χρόνου στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων στη γνωστή γερμανική πίστα

Η αλήθεια είναι ότι σπάνια ακούμε για ένα ηλεκτρικό μοντέλο να κάνει βόλτες στην απαιτητική πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Το Peugeot EX1, όχι μόνο τόλμησε να τρέξει στην "πράσινη κόλαση", αλλά κατάφερε να σημειώσει και τον καλύτερο χρόνο που έχει σημειώσει ποτέ ανόλογο όχημα.
Με οδηγό τον Stéphane Caillet, το ηλεκτρικό μοντέλο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας διένυσε συνολικά 20.9 χιλιόμετρα σε χρόνο 9 λετπά και 1,338 δευτερόλεπτα, έχοντας μέση ταχύτητα 138,324 χλμ./ώ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το Mini E, το οποίο είχε κάνει χρόνο 9 λεπτά και 51,54 δευτερόλεπτα.

Τι να γνωρίζετε για το Peugeot EX1

Είναι ένα φουτουριστικό πρωτότυπο μοντέλο που το μάθαμε στο σαλόνι του Παρισιού. Το πειραματικό Peugeot EX1 είναι ένα αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο όχημα. Η Peugeot έχει τοποθετήσει δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα, η συνολική ισχύς των οποίων είναι 340 άλογα με την ροπή να φθάνει στα 240 Nm.

Με αυτή την λογική η δύναμη μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να διαθέτει μιας μορφής τετρακίνηση. Στον εμπρός άξονα η ανάρτηση είναι διπλά ψαλίδια ενώ πίσω η διάταξη είναι ανάλογη με αυτήν που συναντάμε στις μοτοσικλέτες: Ένας βραχίονας και μονό αμορτισέρ.

Το Peugeot EX1 έχει ύψος μόλις 0,9 μέτρα και το πλάτος του φθάνει τα 1,77 μ. Το μήκος του οχήματος δεν έχει ανακοινωθεί. Επίσης είναι εξοπλισμένο με δύο καθίσματα bucket. Το πλαίσιο είναι σωληνοτό με χωροδικτύωμα και το υπόλοιπο αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, προκειμένου να κρατηθεί σε λογικά επίπεδα το βάρος του οχήματος.












 auto24.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...