Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Η τρίτη γενιά του Kia Rio

New Kia Rio ecoDynamicsImage by amcgore via FlickrΕπιθετικό σε σχεδίαση, με 1.2 turbo κινητήρα και ποιοτικό εσωτερικό θα αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία.
Το 3ης γενιάς Kia Rio, εκτός από μοντέρνα σχεδίαση και τεχνολογία αιχμής, διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις και χώρους και είναι προσεκτικά εξελιγμένο σε όλους τους τομείς, που απασχολούν τους αγοραστές των μικρών αυτοκινήτων.


Μοντέρνος σχεδιασμός
Σχεδιαστικά, το νέο Rio είναι εμφανώς πιο ελκυστικό από ποτέ. Χαρακτηριστική είναι η νέα γρίλια, ενσωματωμένη στα μεγάλα φώτα, με το σύνολο να παραπέμπει στη σύγχρονη σχεδιαστική ταυτότητας της οικογένειας των μοντέλων της Kia. Στο πλάι, το νέο μοντέλο διαθέτει σπορτίφ στοιχεία, ενώ οι συνολικές διαστάσεις δημιουργούν μια «premium» εικόνα, που δεν συνηθίζεται στην κατηγορία. Στο πίσω μέρος, κυριαρχούν τα οριζόντια φώτα και σε γενικές γραμμές, το νέο Rio δείχνει να συνδυάζει την ευρωπαϊκή φινέτσα με την κορεάτικη λεπτομέρεια. Είναι προφανές πως το νέο Kia Rio σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να καλύπτει μια μεγάλη γκάμα γούστων…

Μεγαλύτερο και πιο ευρύχωρο
New Kia Rio rearImage by amcgore via FlickrΤο νέο Rio εκτός από ομορφότερο, είναι και μεγαλύτερο από το προηγούμενο, όντας μακρύτερο, χαμηλότερο (-15 χλστ.), αλλά και φαρδύτερο (+25 χλστ.). Πιο συγκεκριμένα, έχει κατά 70 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο (στα 2.570 χλστ.) και 55 χλστ. μεγαλύτερο μήκος φθάνοντας συνολικά τα 4.050 χλστ. με αποτέλεσμα να τοποθετείται στο άνω άκρο της μικρής κατηγορίας.


Η αύξηση των διαστάσεων δίνει το δικαίωμα στην Kia να κάνει λόγο για σημαντική βελτίωση των χώρων για τους επιβάτες, όπως και για τις αποσκευές τους. Ειδικά για το πορτ μπαγκάζ, τα στοιχεία της Kia κάνουν λόγο για 292 λτ. στις χάτσμπακ εκδόσεις και 390 λτ. για τις σεντάν.

Με έμφαση στην οικονομία και την οικολογία
Τα πρώτα στοιχεία γύρω από τους κινητήρες κάνουν λόγο για μια ευρεία γκάμα μηχανικών συνόλων βενζίνης και πετρελαίου, που δίνουν έμφαση στην οικονομία καυσίμου και τις χαμηλές εκπομπές CO2. Μάλιστα, ένας νέος κινητήρας πετρελαίου 1,1 λτ. με απόδοση 70 ίππους θα έχει εκπομπές CO2 μόλις 85 γρ./χλμ! Εντύπωση προκαλεί και ο εντελώς νέος υπερτροφοδοτούμενος (τούρμπο) κινητήρας βενζίνης με άμεσο ψεκασμό τεχνολογίας GDI, που θα είναι διαθέσιμος από το 2012.


Ξέρετε ότι;
Το Kia Rio πρωτοεμφανίστηκε πριν από εννέα χρόνια και με βασικό του όπλο την πολύ καλή σχέση αξίας-τιμής, άρχισε τη μάχη του στη μικρομεσαία κατηγορία. Στη συνέχεια, έκανε μια στροφή 180 μοιρών και σαν αποτέλεσμα, το μοντέλο δεύτερης γενιάς που παρουσιάστηκε το 2005, άρχισε να ανταγωνίζεται τα μοντέλα της μικρής κατηγορίας. Μάλιστα, πλεονεκτήματα όπως η πολύ καλή τιμή, η αξιοπιστία και η ευρυχωρία το έκαναν αγαπητό στο ευρωπαϊκό κοινό, με αποτέλεσμα να σημειώσει αξιόλογες πωλήσεις, που ξεπέρασαν τις 860.000 μονάδες συνολικά. Για το 2010, το Kia Rio σημείωσε 219.000 πωλήσεις και ήταν το τρίτο πιο εμπορικό μοντέλο της εταιρείας στις εκτός Κορέας αγορές.
Πηγή: autotriti.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...