Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ευνοϊκότερη μεταχείριση των πολυτέκνων που αγόρασαν οχήματα μέχρι 2000κ.εκ.

Ζητά με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης

Στον φόρο πολυτελείας και υψηλά τέλη κυκλοφορίας που επιβάλλονται σε πολυτεκνικά οχήματα 2000κ.εκ., αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης και ζητά την ευνοϊκότερη μεταχείριση των πολυτέκνων που αγόρασαν οχήματα μέχρι 2000κ.εκ. με βάση την προηγούμενη -ευνοϊκή- νομοθεσία.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 3220/2004: «Αυτοκίνητα για τη μεταφορά προσώπων, με κυλινδρισμό κινητήρα μέχρι και 2.000 κυβικά εκατοστά, που παραλαμβάνονται για προσωπική και οικογενειακή χρήση από πολύτεκνους γονείς, που έχουν κατά το χρόνο της παραλαβής τέσσερα (4) τουλάχιστον ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, απαλλάσσονται από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης.» Σύμφωνα με τον ν. 3454/2006 ισχύει απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης μέχρι 2000 κ.εκ. η οποία επεκτείνεται μέχρι και στο 100%.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών: «η ρύθμιση αυτή ώθησε πολλούς από τους πολύτεκνους να αγοράσουν με την προτροπή του μεγαλύτερου κέρδους αυτοκίνητα 2000 κ.εκ. με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση της οικογένειάς τους, με αποτέλεσμα σήμερα να τιμωρούνται με φόρο πολυτελείας και υψηλά τέλη κυκλοφορίας».

Επισημαίνει μάλιστα ότι «είναι σημαντικό τα αυτοκίνητα που αγοράστηκαν χωρίς δασμούς -πράγμα το οποίο αποδεικνύεται με έγγραφο του τελωνείου-  να πληρώνουν από 1800κ.εκ. έως 2000 κ.εκ. το ίδιο ποσό και όχι μέχρι 1925κ.εκ.» και ζητά την ευνοϊκότερη μεταχείριση των πολυτέκνων που αγόρασαν οχήματα μέχρι 2000κ.εκ. με βάση την ανωτέρω νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...