Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Επιστρέφει το τετραθέσιο smart

Από τα πλέον επίσημα χείλη ήρθε η επιβεβαίωση για το πότε θα λανσαριστεί το νέο smart forfour, η τετραθέσια παραλλαγή του δημοφιλούς αυτοκινήτου πόλης.

Η σχετική δήλωση έγινε στο περιθώριο της εκδήλωσης για τη συμπλήρωση παραγωγής 1,5 εκατ. smart fortwo, από την επικεφαλής της μάρκας. «Αρχής γενομένης από το 2014 θα προσφέρουμε και πάλι στους πελάτες μας ένα εντελώς νέο τετραθέσιο αυτοκίνητο», ανέφερε σχετικά η Ανέτ Βίνκλερ.

Γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό ότι το νέο smart forfour (όπως και το fortwo) εξελίσσεται από κοινού με το νέο Twingo, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Daimler με τη Renault-Nissan. Το τετραθέσιο smart θα έχει κινητήρα τοποθετημένο πίσω και κίνηση στον πίσω άξονα. Αντιπάλους στην κατηγορία των premium αυτοκινήτων πόλης θα βρει – μεταξύ άλλων – το ΜΙΝΙ, το Fiat 500 και το Opel Adam.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τρικύλινδρα και τετρακύλινδρα σύνολα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα κατασκευάζεται στην πόλη Αμπάχ της Γαλλίας, όπως το fortwo, αλλά στη μονάδα παραγωγής της Renault στο Νόβο Μέστο της Σλοβενία, μαζί με το Twingo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...