Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Νέα Mercedes S63 AMG: Λιμουζίνα υπερ-πολυτελείας με επιδόσεις υπερ-αυτοκινήτου

H Mercedes S63 AMG έχει ένα ιδιαίτερο προφίλ, που δύσκολα το συναντάς στην έτσι κι αλλιώς ολιγομελή κατηγορία των κορυφαίων σεντάν: διαθέτει ξεκάθαρο χαρακτήρα υπερ-πολυτελούς λιμουζίνας με όλα τα πιθανά και απίθανα συστήματα και κομφόρ και ταυτόχρονα επιδεικνύει επιδόσεις ανάλογες ενός καθαρόαιμου σπορ μοντέλου.
Κι αυτό γιατί το 0-100 έρχεται σε μόλις 4,4 δεύτερα, ενώ στην περίπτωση που υπάρχει τετρακίνηση που περιορίζει στο ελάχιστο το σπινάρισμα, κατεβαίνει κι άλλο στα 4,0.

Τα παραπάνω αποκτούν ακόμα πιο εντυπωσιακή διάσταση αν λάβει κανείς υπόψη του και το βάρος της S63 AMG που, παρά τη στοχευμένη δίαιτα στην οποία υποβλήθηκε, ξεπερνά τους δύο τόνους. Φυσικά η αιτία για τις επιδόσεις super car οφείλονται στον κινητήρα της, τον ριζικά ανανεωμένο και συναρμολογημένο από έναν και μόνο μηχανικό V8 των 5.500 κυβικών με τα δύο turbo, που αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 585 ίππους. Οι οποίοι συνοδεύονται και από ανάλογο ήχο, όταν ο οδηγός έχει επιλέξει τα προγράμματα νορμάλ (Ν) και σπορ (S), ενώ στο C που δίνει έμφαση στην οικονομία καυσίμου –ναι, γίνεται και αυτό στη σούπερ σπορ λιμουζίνα πολυτελείας- ο ήχος είναι πιο διακριτικός και λειτουργεί και το start stop.

Tα προγράμματα αυτά επηρεάζουν ταυτόχρονα τόσο τις ρυθμίσεις της πνευματικής ανάρτησης, όσο και αυτές του συστήματος διεύθυνσης, ενώ και η S63 AMG μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα τεχνολογικά high light που είναι διαθέσιμα και για τις πιο απλές S-Class.



H κορυφαία από όλες τις απόψεις limo της Mercedes θα παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ενώ οι τιμές της στη Γερμανία θα ξεκινούν σχεδόν από τις 150.000 ευρώ.

Για την Ελλάδα υπολογίστε 200+. Χιλιάδες ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...