Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Το Arash AF-10 των 550PS στην παραγωγή

Έχει περάσει πολύς καιρός από το 2006 όπου η Arash είχε παρουσιάσει στη βρετανική έκθεση το AF-10. Δικαιολογημένα, τότε, πολύ πίστευαν πως το πρωτότυπο supercar δεν ήταν παρά… ένα πυροτέχνημα που απλά και μόνο θα τραβούσε τα φώτα της δημοσιότητας.

Ωστόσο, η βρετανική εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα πως ξεπέρασε κάποια πρακτικά προβλήματα και πως το AF-10 θα μπει τελικά στην παραγωγή για να αντιμετωπίσει τις προτάσεις των Koenigsegg, Pagani, Lamborghini και Ferrari.

Η ετήσια παραγωγή θα κυμαίνεται περίπου στα 70 αυτοκίνητα το χρόνο, θα κοστίζει περίπου 320.000 στερλίνες και εκτιμάται πως θα ξεκινήσει τέλη toy 2011.

Το AF-10 χρησιμοποιεί τα μηχανικά μέρη της Corvette όπως τον V8 κινητήρα των 7 lt που προέρχεται από την Z06 και αποδίδει 550 PS. Οι επιδόσεις αναμένεται να είναι πολύ καλύτερες αφού το πανάλαφρο αμάξωμα αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από ανθρακόνημα. Συνολικά ζυγίζει 1.200 kg και είναι περίπου 160 kg ελαφρύτερο από την Ferrari Enzo. Αργότερα θα υπάρξει και turbo έκδοση, η AF-10S, που θα αποδίδει περισσότερους από 800 PS ενώ φήμες υπάρχουν για μία ισχυρότερη που η απόδοσή της θα ξεπερνά τους 1.000 PS!
protothema.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...