Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αυτοκίνητο της χρονιάς το Volvo S60

Το S60 διαθέτει το σύστημα City Safety, που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, όταν το προπορευόμενο όχημα μειώσει την ταχύτητά του ή σταματήσει.Με την κατάκτηση μιας σημαντικής διάκρισης ενισχύεται η θέση του νέου σουηδικού αυτοκινήτου Volvo S60 στην ελληνική αγορά...

Το μοντέλο που επαναπροσδιορίζει τα χαρακτηριστικά της μάρκας τιμήθηκε με το βραβείο «Αυτοκίνητο της χρονιάς 2011» για την Ελλάδα.

Το S60 διαθέτει το σύστημα City Safety, που φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο, αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα, όταν το προπορευόμενο όχημα μειώσει την ταχύτητά του ή σταματήσει.

Η επιτυχία του, στο θεσμό που δημιούργησαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι του αυτοκινήτου, είναι σημαντική γιατί προέκυψε έπειτα από μυστική ψηφοφορία. Συμμετείχαν 23 δημοσιογράφοι από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που εργάζονται σε εφημερίδες, ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ραδιόφωνα κ.ά. Ανάμεσα τους και ο υπογράφων, ιδρυτικό μέλος του θεσμού.

Το σουηδικό μοντέλο με τη σπορτίφ σχεδίαση και το υψηλό τεχνολογικό υπόβαθρο απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία (140 βαθμοί). Τις επόμενες θέσεις κατέλαβαν τα μοντέλα: Alfa Romeo Giulietta 72, Opel Meriva 69, Mitsubishi ASX 56, Nissan Juke 48, Citroen DS3 45, Chevrolet Spark 43, Dacia Duster 26, Honda CR-Ζ 23, Audi Α1 21 και Suzuki Swift 9.

Εκ μέρους της Volvo Car Hellas το βραβείο παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Πετούλης, που δήλωσε: «Ο τίτλος 'Αυτοκίνητο του 2011'' αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για το νέο Volvo S60. Προσφέρουμε ένα όμορφο και ποιοτικό premium σεντάν, με δυναμικά χαρακτηριστικά και προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όχι μόνο για τον οδηγό και τους επιβάτες αλλά πλέον και για τους πεζούς, σε πολύ καλή τιμή. Το βραβείο αυτό θα αποτελέσει σημαντικό όπλο, στην προσπάθεια που κάνουμε για τη νέα εποχή Volvo στην Ελλάδα και την πορεία του Volvo S60».

Αξίζει να σημειωθούν μερικές καινοτομίες του νέου Volvo S60. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με «Σύστημα Ανίχνευσης Πεζών» με αυτόματο φρενάρισμα. Ανιχνεύει αν κάποιος πεζός βρίσκεται εμπρός από το όχημα και επιβραδύνει το αυτοκίνητο ανάλογα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα. Για ταχύτητες μέχρι 35 χλμ./ώρα το αυτοκίνητο ακινητοποιείται πλήρως ενώ για μεγαλύτερες ταχύτητες επιβραδύνεται σημαντικά.

Επίσης, διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό του το πρωτοποριακό σύστημα της Volvo, City Safety. Το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα όταν το προπορευόμενο όχημα μειώσει την ταχύτητά του ή σταματήσει - ή όταν ο οδηγός κινείται υπερβολικά γρήγορα προς ένα σταθερό αντικείμενο. Το σύστημα αυτό μπορεί να μετριάσει ή ακόμα και να αποτρέψει τις συγκρούσεις στην κυκλοφορία της πόλης με ταχύτητες μέχρι 30 χλμ./ώρα. Παράλληλα, είναι το πρώτο σεντάν της αγοράς με «Προηγμένο Ελεγχο Ευστάθειας», σύστημα το οποίο ανιχνεύει την τάση γλιστρήματος του αυτοκινήτου σε αρχικό στάδιο και επεμβαίνει ακαριαία για να μετριάσει τις συνέπειες.

Η γκάμα περιλαμβάνει μόνο υπετροφοδοτούμενους κινητήρες και ξεκινά από την έκδοση 1.6 Τ3 150 ίπποι Optimum, προς 25.350 ευρώ. Με απόσυρση η τιμή κατεβαίνει στις 23.920 ευρώ, όφελος 1.430 ευρώ. Δεν επιβαρύνεται με φόρο πολυτελείας.

Σχεδόν πλήρης εξοπλισμός: City Safety, σύστημα δυναμικού ελέγχου ευστάθειας και πρόσφυσης, διαφορικό ανακατανομής της ροπής και σπορ λειτουργία, αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και οροφής, συστήματα προστασίας από πλευρικές συγκρούσεις και αυχενικούς τραυματισμούς, ABS με υποβοήθηση πέδησης, ρυθμιζόμενο υδραυλικό τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα, εξωτερικούς καθρέπτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους, υπολογιστή ταξιδιού, προβολείς αλογόνου, cruise control, ηχοσύστημα με ενσωματωμένη έγχρωμη οθόνη, CD player και υποδοχή AUX (διαβάζει αρχεία ΜΡ3) με 6 ηχεία και χειριστήρια στο τιμόνι κ.ά. Επίσης είναι διαθέσιμα και τα μοτέρ 1.6 Τ4 180 ίπποι, 2.0Τ GTDI 203 ίπποι και Τ5 2.0 240 ίπποι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κορυφαίοι παράγοντες του χώρου του αυτοκινήτου, όπως ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι εισαγωγικών εταιρειών, στελέχη εταιρειών,διευθυντές πωλήσεων, μάρκετινγκ, υπεύθυνοι γραφείων τύπου κ.λπ.
Ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ Γιώργος Βασιλάκης ανέλυσε τα στοιχεία της αγοράς και εκτίμησε ότι το 2011 θα είναι μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τον κλάδο του αυτοκινήτου. «Οι επιχειρήσεις του κλάδου του αυτοκινήτου απασχολούν περίπου 90.000 εργαζόμενους και συμβάλλουν στα δημόσια έσοδα κατά 5%» τόνισε ο Γ. Βασιλάκης.

Η πέμπτη εκδήλωση του θεσμού φιλοξενήθηκε στο «Μουσείο Οίνου» του Σπύρου Μάρκου, στην Παλλήνη Αττικής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...