Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Στο κυνήγι των ανασφάλιστων οχημάτων

Άμεσα αποτελέσματα είχε η διασταύρωση των στοιχείων των ιδιοκτητών ΙΧ με τα στοιχεία καταβολής τελών κυκλοφορίας για το τρέχον έτος καθώς εντοπίσθηκαν από το taxisnet 80.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για τη χρονιά που διανύουμε.
Ειδικότερα με ένα ηλεκτρονικό σύστημα διασταυρώθηκαν τα στοιχεία οχημάτων που δηλώνουν στη φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι, με τα στοιχεία από το αρχείο καταβολής των τελών κυκλοφορίας που έχει δημιουργήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Αποτέλεσμα των διασταυρώσεων αυτών ήταν να εντοπισθούν περισσότεροι από 80.000 κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων οι οποίοι εμφανίζονται να μην πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας.

Ένα ανάλογο σύστημα έχει στηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών και για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

Το σύστημα είναι έτοιμο να λειτουργήσει και εκτιμάται ότι θα καταστεί το ίδιο αποτελεσματικό. Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς αναφέρουν ότι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα πολλαπλασιάζονται, λόγω της οικονομικής κρίσης. Κάτι τέτοιο είναι εμφανές και στα στοιχεία του Επικουρικού Κεφαλαίου, που δείχνουν αύξηση των περιπτώσεων καταβολής αποζημίωσης από ανασφάλιστο όχημα. Η απορία όμως, όλων των ανθρώπων της αγοράς είναι μία: γιατί δεν ξεκινά επιτέλους η εφαρμογή του; 

Από ότι έχουμε πληροφορηθεί αυτό που απομένει είναι το πάτημα ενός κουμπιού. Ποιος θα το κάνει εκεί στο Υπουργείο Οικονομιών κύριε Υπουργέ μου, κ. Γιάννη Στουρνάρα;
nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...