Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πανευρωπαϊκή πτώση στις πωλήσεις Ι.Χ

Ενδεικτική της κρίσης που εξακολουθεί να μαστίζει την Ευρώπη είναι η πτωτική κίνηση που καταγράφεται στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Φεβρουάριο οι πωλήσεις έπεσαν κάτω από το όριο των 800.000 σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, η μείωση στις πωλήσεις νέων οχημάτων υπολογίζεται στο 10,5% σε διάστημα ενός χρόνου. Μόνο στη Βρετανία υπήρξε αύξηση -κατά 7,9%- ενώ σε όλες τις άλλες μεγάλες αγορές, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, οι πωλήσεις υποχωρούν. Συνολικά τους πρώτους δύο μήνες του 2013, η μείωση ήταν 9,5%.

Μετά την περσινή δυσμενή χρονιά για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, οπότε και οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων ήταν οι χαμηλότερες των 15 τελευταίων ετών, δεν προβλέπεται ανάκαμψη παρά μόνο την επόμενη χρονιά.

Όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων που δραστηριοποιούνται στην ευρωπαϊκή αγορά είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται, εκτός από τη νοτιοκορεατική Hyundai (+2%) και τις ιαπωνικές Mazda (+6,1%) και Honda (+20,7%), όμως το ποσοστό που καλύπτουν στην ευρωπαϊκή αγορά είναι μόλις 1%.

Αντιθέτως, η γερμανική Volkswagen, οι γαλλικές PSA Peugeot Citroën και Renault, η αμερικανική General Motors και η ιταλική Fiat σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις τους από 7 ως 21%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...