Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Λιώκης, ο Έλληνας πίσω από το εντυπωσιακό νέο concept car της Alfa Romeo


Ένας Έλληνας, ο 24χρονος βιομηχανικός σχεδιαστής Αλέξανδρος Λιώκης τράβηξε τα βλέμματα πάνω του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης,καθώς ήταν επικεφαλής του σχεδίου ανάπτυξης και δημιουργίας του μοντέλου Gloria της Alfa Romeo.

Μιλώντας, στο «Βήμα της Κυριακής» ο ταλαντούχος Έλληνας σχεδιαστής αποκάλυψε ότι από μικρός ήταν παθιασμένος με τα αυτοκίνητα και πριν από λίγα χρόνια φρόντισε να ανανεώσει αυτή τη σχέση, στέλνοντας το portfolio του στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ντιζάιν, στο οποίο έγινε αμέσως δεκτός.

Η ιδέα για το πρωτότυπο μοντέλο Gloria της Alfa Romeo ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 και άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά λίγο αργότερα, αφού πρώτα πέρασε από μια αυστηρή διαδικασία επιλογής.

«Αρχικά υπήρχαν 20 σχέδια, όμως ο υπεύθυνος design της Alfa Romeo Λορέντσο Ραματσότι επέλεξε τελικά το δικό μου και του έδωσε το όνομα Gloria, καθότι κατά παράδοση τα μοντέλα της εταιρείας έχουν γυναικεία ονόματα».

Όσο για το γεγονός ότι χρειάστηκε να φύγει στο εξωτερικό για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, ο Αλέξανδρος Λιώκης λέει: «Υπάρχουν και στην Ελλάδα αξιόλογοι μηχανικοί και σχεδιαστές, όμως εδώ τα πάντα κολλάνε στην γραφειοκρατία και την έλλειψη κεφαλαίων. Η Ελλάδα δεν δίνει έδαφος στη δημιουργία και αυτό είναι λυπηρό».Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...