Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αποτελέσματα Ημερίδας «Οδικό Τροχαίο Ατύχημα – Πρόληψη και Καταστολή»


Οι Σχολές Μηχανικών, Ψυχολογίας και  Παιδαγωγικών του Mediterranean College διοργάνωσαν  με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, την Ημερίδα «Οδικό Τροχαίο Ατύχημα – Πρόληψη και Καταστολή». 

Η Ημερίδα έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Mediterranean College στην Αθήνα. Εισηγητές σε αυτήν ήταν ο κ. Βασίλης Σταματόπουλος, Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς – Ι.Ο.Α.Σ., η κα Ελένη Μισοκεφάλου,  Επικεφαλής της Σχολής Μηχανικών του Mediterranean College, η Δρ. Πηνελόπη Λουκά, Επικεφαλής της Σχολής Ψυχολογίας του Mediterranean College και η Δρ. Αγγελική Παπαγγελή - Επικεφαλής της Σχολής Παιδαγωγικών του Mediterranean College.

Οι βασικοί  άξονες στους οποίες κινήθηκε η εκδήλωση αφορούν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στην ανάλυση της παρούσας κατάστασης στην Ελλάδα, στον ρόλο της  διαφήμισης ως μέσο αυτογνωσίας, πρόληψης και αλλαγής της στάσης και της συμπεριφοράς των χρηστών της οδού αλλά και στην θεραπευτική αντιμετώπιση των σφοδρών ψυχολογικών επιπτώσεων που ένα τροχαίο ατύχημα έχει, τόσο στο ίδιο τον παθόντα όσο και στην οικογένεια που θρηνεί το θύμα ενός δυστυχήματος.

Ιδιαίτερη μνεία  έγινε σε ότι αφορά τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε την οδική παιδεία των μικρών παιδιών αποσκοπώντας στην συνολική βελτίωση της οδικής παιδείας, με απώτερο στόχο την μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων. Για το σκοπό αυτό, στο πλαίσιο της ημερίδας, πραγματοποιήθηκε από την Δρ. Αγγελική Παπαγγελή παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Καλώς τον κύριο Κ.Ο.Κ.» της συγγραφέως κας Ελένης Πιτσιδοπούλου.

Τέλος, μέσω μίας διαδραστικής συζήτησης  αναλύθηκε το αντίκτυπο που έχει μία καμπάνια οδικής ασφάλειας στο  ευρύ κοινό χρησιμοποιώντας ως άξονα  αναφοράς διαφημιστικά σποτ τα οποία  προβάλλονται σε διάφορες χώρες του κόσμου αλλά και διαφημιστικά σποτ που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί ως μέσο πρόληψης των ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε μετά από  μία εξαιρετικής σημασίας συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων και  των διοργανωτών σχετικά με την  αποτελεσματικότητα των εργαλείων  πρόληψης και καταστολής που ήδη χρησιμοποιούνται στην χώρα μας αλλά και την διεξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων μέσω της κατάθεσης προσωπικών εμπειριών των συμμετεχόντων που εκτός από επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου είναι χρήστες της οδού  και πάνω από όλα εν δυνάμει παθόντες ενός οδικού τροχαίου ατυχήματος.

Η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση αυτή, επιβεβαιώνει την άποψη των  διοργανωτών ότι η οδική ασφάλεια δεν είναι απλώς μία έννοια. Είναι μία διαδικασία η οποία  ενεργοποιείται και εξελίσσεται  εξαρτώμενη από πολλούς παράγοντες. Είναι μία εξίσωση που αναζητά λύση και μόνο η συντονισμένη προσπάθεια θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό το Mediterranean College θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους με την παρουσία τους ανέδειξαν το πρόβλημα αυτό σε υπαρκτή απειλή και τόνισαν την αναγκαιότητα ανάληψης δράσης.

Περισσότερες Πληροφορίες: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα , τηλ.210 8899600 , www.medcollege.edu.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...