Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Μηχανικός κατασκεύασε τη δική του Φόρμουλα 1!

Περισσότερα από δύο χρόνια σκληρής και εντατικής δουλειάς, έξοδα 23.000 ευρώ και πάθος για το πρωτάθλημα αγώνων αυτοκινήτου της Φόρμουλα 1 ήταν αρκετά για να... “κατακτήσει” ο μηχανικός Μίσο Κουζμάνοβιτς, το “όνειρό” του, το δικό του αγωνιστικό αυτοκίνητο Φόρμουλα 1.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο, που εμφανισιακά φαίνεται ως ένα “παραδοσιακό” αυτοκίνητο Φόρμουλα 1, έχει ορισμένες βασικές διαφορές. Αυτή που ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά είναι πως το αυτοκίνητο του Κουζμάνοβιτς είναι διθέσιο, σε αντίθεση με τα μονοθέσια που αγωνίζονται στις πίστες της Φόρμουλα 1, επισημαίνεται σε δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, μεταξύ των οποίων και της ιστοσελίδας “autoevolution.com”.

Το όνειρο του κ. Κουζμάνοβιτς ήταν να γίνει πιλότος της Φόρμουλα 1 και αφού είδε πως δεν είχε τέτοια δυνατότητα αποφάσισε να πραγματοποιήσει τουλάχιστον μέρος αυτής της “λαχτάρας” και να φτιάξει το δικό του αυτοκίνητο με τη βοήθεια φίλων του.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο του κ. Κουζμάνοβιτς “φοράει” κινητήρα 150 ίππων της Volkswagen και ο σκελετός του δεν είναι αυτοφερόμενο αμάξωμα, αλλά χωροδικτύωμα, δηλαδή επιμέρους μεταλλικά τμήματα κολλημένα μεταξύ τους ώστε να σχηματίζουν έναν κλωβό. Το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πιάσει τις ταχύτητες των μονοθέσιων της Φόρμουλα 1, ωστόσο, καταφέρνει να φτάσει στα 250 χλμ/ώρα, ζυγίζοντας μόλις 1.280 κιλά.

Έχοντας χώρο για δύο επιβάτες και πληρώντας όλα τα πρότυπα ασφάλειας, το αυτοκίνητο νόμιμα κυκλοφορεί στο οδικό δίκτυο, προκαλώντας τον θαυμασμό και την περιέργεια των πολιτών, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ακόμα και το ενδιαφέρον για την αγορά του.

Μάλιστα, υπήρξαν άτομα που ήταν διατεθειμένα να πληρώσουν έως και 60.000 ευρώ για να αγοράσουν το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Κουζμάνοβιτς, όμως εκείνος απέρριψε την προσφορά.
otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...