Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Τον Απρίλιο θα λειτουργήσουν τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Egnatia odos
Πέντε νέοι σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν στην Εγνατία Οδό μέχρι τον Απρίλιο. 
Τα διόδια αυτά πάντως θα είναι προσωρινά, μέχρι να τοποθετηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα συλλογής διοδίων σε όλο το μήκος της Εγνατίας, που υπολογίζεται να γίνει στις αρχές του 2012.
Όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της «Εγνατία Οδός ΑΕ», οι πέντε νέοι προσωρινοί σταθμοί διοδίων θα λειτουργήσουν:

Στα Τύρια Θεσπρωτίας, στο Μαλακάσι Ιωαννίνων, στο Κλειδί Ημαθίας, στη Νυμφόπετρα Θεσσαλονίκης και στον Ίασμο Ροδόπης. «Ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Τα διόδια αυτά έπρεπε να έχουν γίνει από το 2006. Το κόστος συντήρησης και λειτουργίας της Εγνατίας είναι πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να μην υπάρχει το έσοδο από τους χρήστες του αυτοκινητοδρόμου. Υπάρχει συνολικός δανεισμός 1,1 δισ. ευρώ, υπάρχουν πιέσεις των τραπεζών και υποχρεώσεις», σημείωσε ο υπουργός.

Ο Γιάννης Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στην Εγνατία. Εντός του 2011 θα δημοπρατηθούν άλλοι έξι ΣΕΑ (ήδη λειτουργεί ένας στον Πλάτανο Ημαθίας). Πρόκειται για τους σταθμούς Ελευθεροχωρίου (Θεσπρωτία), Σώστη (Ροδόπη), Αρδανίου (Έβρος), Καρβάλης (Καβάλα), Περιστερίου (Γρεβενά) και Πολυμύλου (Κοζάνη).
piazzadelpopolo.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...