Τρίτη 7 Μαΐου 2013

H ΒΜW ανακαλεί 220.000 μοντέλα του 2002 και 2003


Πρόβλημα με τους αερόσακους

Η αυτοκινητοβιομηχανία BMW ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί περίπου 220.000 οχήματά της σε όλο τον κόσμο, μοντέλα των ετών 2002 και 2003 στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανάκλησης που αφορά τους αερόσακους που έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία Takata Corp.
Η τελευταία ανάκληση περιλαμβάνει οχήματα της δημοφιλούς σειράς 3 (3-Series) της BMW—σεντάν, κουπέ, κάμπριο και στέισον βάγκον.

Τον περασμένο μήνα 3,4 εκατομμύρια οχήματα σε όλο τον κόσμο που έχουν κατασκευαστεί από τις εταιρείες Toyota Motor Corp, Nissan Motor Co, Honda Motor Co, και Mazda Motor Corp, ανακλήθηκαν λόγω των αερόσακων της Takata, της δεύτερης μεγαλύτερης σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρείας κατασκευής αερόσακων και ζωνών ασφαλείας.

Περίπου 1,3 εκατομμύριο από τα οχήματα αυτά βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Στην εγχώρια αγορά της BMW στη Γερμανία, θα ανακληθούν 64.044 οχήματα. Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Ασφάλειας της Κυκλοφορίας στις Εθνικές Οδούς (NHTSA), ανακοίνωσε ότι 42.080 οχήματα BMW θα ανακληθούν.

Στη Βρετανία, 24.272 οχήματα θα ανακληθούν, και ακολουθούν η Ιταλία με 13.022, η Γαλλία με 10.449, η Ισπανία με 9.954 και η Ιαπωνία με 7.890 οχήματα.

Η BMW αναμένει να έχει τα ανταλλακτικά για να επισκευάσει τα οχήματα που θα ανακληθούν από τον Ιούλιο, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Ντέιβιντ Μπούσκο.

Η BMW είπε επίσης ότι δεν είναι ενήμερη για τυχόν τραυματισμούς ή ατυχήματα που σχετίζονται με το θέμα αυτό, ούτε για τυχόν προβληματικό «φούσκωμα» των αερόσακων στα οχήματά της, σημείωσε ο Μπούσκο.

Σε κάποιες από τις ανακλήσεις, οι κατασκευασμένοι από την Takata αερόσακοι για το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να μην διογκωθούν σωστά εξαιτίας ενός κατασκευαστικού ελαττώματος στο προωθητικό αέριο που χρησιμοποιείται για την πλήρωση του αερόσακου. Δημιουργείται έτσι κίνδυνος πυρκαγιάς ή τραυματισμού των επιβατών από μεταλλικά θραύσματα που θα εκτοξευτούν προς το παρμπρίζ ή προς τα πόδια των επιβατών.

Εκτός από τα μοντέλα της σειράς 3, από το 2002 και το 2003, η BMW ανακαλεί επίσης για τον ίδιο λόγο τα μοντέλα M3 Coupe και M3 Convertible.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...