Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Ανάκληση αυτοκινήτων από τη Nissan


To Μicra περιλαμβάνεται στα μοντέλα που ανακαλεί η Νissan στο συνεργείο λόγω προβλήματος στο τιμόνι τους 
Η Nissan Motor Ltd ανακοίνωσε την ανάκληση 841.000 οχημάτων σε όλον τον κόσμο εξαιτίας ελαττώματος στο τιμόνι. 

Ο κύριος όγκος της ανάκλησης αφορά μοντέλα Micra, που έχουν κατασκευασθεί στη Βρετανία και την Ιαπωνία μεταξύ 2002 και 2006, καθώς και το Cube που κατασκευάσθηκε στην Ιαπωνία περίπου την ίδια χρονική περίοδο.

Το μοντέλο Cube δεν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, οπότε η ανάκληση αφορά στη χώρα μας αποκλειστικά μοντέλα Nissan Micra (K12), με ημερομηνία παραγωγής από 2/12/2002 έως 12/5/20006.

Η εταιρεία ανακαλεί αυτοκίνητα από την Ιαπωνία, την Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων οχημάτων στην Ελλάδα θα ενημερωθούν με συστημένη επιστολή από την αντιπροσωπεία, προκειμένου να επιθεωρηθούν τα οχήματά τους και εφόσον απαιτείται, να γίνει σύσφιξη της βίδας στήριξης του τιμονιού.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε, στα τηλέφωνα 210 3479700 – 210 3489313.

Τα μπουλόνια που χρησιμοποιήθηκαν στο τιμόνι των οχημάτων αυτών είναι πιθανόν να μην έχουν σφιχτεί σωστά και στη χειρότερη των περιπτώσεων δεν λειτουργεί το τιμόνι, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας, η οποία στάλθηκε στο υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.

Εκπρόσωπος της Nissan Ιαπωνίας δήλωσε ότι δεν έχουν σημειωθεί ατυχήματα εξαιτίας αυτού του ελαττώματος.

Η Nissan σκοπεύει να διευθετήσει το πρόβλημα είτε σφίγγοντας τα μπουλόνια του τιμονιού, είτε αντικαθιστώντας ολόκληρο το τιμόνι. Η επισκευή διαρκεί 40 λεπτά, ωστόσο η εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να αποκαλύψει το κόστος της ανάκλησης.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...