Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Νέο Jeep Renegade με 1,4 λτ. κινητήρα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Jeep, η εταιρεία περνάει στην κατηγορία των μικρών SUV με το νέο Renegade το οποίο εφοδιάζεται με οικονομικά μοτέρ (από 1,4 λτ.) και το νέο 9άρι αυτόματο κιβώτιο.

Το νέο Jeep Renegade παρουσιάστηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, προσθέτοντας στην γκάμα της Jeep -για πρώτη φορά στην ιστορία- ένα μικρό SUV.


Η εξωτερική σχεδίαση του νέου μικρού SUV μοντέλου διακρίνεται από τη γνώριμη εμπρός μάσκα της εταιρείας, ενώ διαθέτει τα off-road χαρακτηριστικά σε compact διαστάσεις. Για τις καλύτερες δυνατές γωνίες προσέγγισης και διαφυγής του αυτοκινήτου έχουν «μεταφερθεί» στοιχεία από το Jeep Wrangler με αποτέλεσμα το μικρό SUV να μπορεί εύκολα να αντιμετωπίζει την εκτός δρόμου διαδρομή.

Το εσωτερικό του νέου Jeep Renegade είναι αρκετά ευρύχωρο για τα δεδομένα της κατηγορίας, ενώ η ποιότητα βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, όπως διαπιστώσαμε και στην Έκθεση της Γενεύης όπου είδαμε από κοντά το συγκεκριμένο μοντέλο (για παράδειγμα το πάνω μέρος του ταμπλό αποτελείται από μαλακό πλαστικό). Σύμφωνα με την εταιρεία, ο έγχρωμος πίνακας οργάνων αποτελεί τον μεγαλύτερο στην κατηγορία του, ενώ για την ψυχαγωγία των επιβατών έχει αναλάβει ρόλο το infotainment της φίρμας, το Uconnect. Όσον αφορά τους επιβάτες, έχουν αρκετό χώρο για την άνεσή τους και ο χώρος αποσκευών μεταβάλλεται μιας και το αφαιρούμενο πάτωμα αυξάνει τη χωρητικότητά του.

Με κινητήρες από 1,4 λίτρα τούρμπο και 9αρι αυτόματο κιβώτιο

Κάτω από το καπό του νέου Jeep Renegade βρίσκονται δύο MultiAir2 τούρμπο κινητήρες 1.400 κ.εκ. με 138 και 168 ίππους, ενώ στο κομμάτι των πετρελαιοκινητήρων υπάρχουν δύο επιλογές, αυτή των 1,6 λτ. MultiJet II 118 ίππων και των 2,0 λτ. MultiJet II των 138 ίππων. Όλα τα παραπάνω μοτέρ εξοπλίζονται με το σύστημα Start/Stop, ενώ η τετρακίνηση θα προσφέρεται στους κινητήρες 1.4 λτ. MultiAir2 Turbo 168 ίππων και 2,0 λτ MultiJet II Turbodiesel 138 ίππων. Η σημαντική προσθήκη στα μηχανολογικά σύνολα είναι αυτή του νέου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων, που συνδυάζεται, είτε με τον βενζινοκινητήρα MultiAir2 Turbo των 1,4 λτ., είτε με τον πετρελαιοκινητήρα MultiJet II των 2,0 λτ.

Επίσης, το Jeep Renegade διαθέτει δύο «έξυπνα» συστήματα, τα οποία υπόσχονται να περνάνε το 100% της ροπής του κινητήρα στον δρόμο μέσω του τροχού που έχει πρόσφυση σε οποιοδήποτε έδαφος. Ακόμα, διαθέτει τη δυνατότητα υποπλλαπλασιασμού της τελικής σχέσης μετάδοσης σε αναλογία 20:1 και την πλήρη απεμπλοκή του πίσω διαφορικού, με την τελευταία επιλογή να γίνεται αυτόματα, συνεισφέροντας στη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου. Εκτός από τα συστήματα 4WD Low, 4WD Lock και το σύστημα ελέγχου ταχύτητας κατάβασης, το νέο Jeep Renegade παρέχει και 5 επιλογές οδήγησης αναλόγως με το τερέν στο οποίο οδηγεί κανείς (αυτόματο, κίνηση σε χιόνι, κίνηση σε άμμο, κίνηση σε λάσπη και κίνηση σε βραχώδεις επιφάνειες).

Τέλος, το νέο Jeep Renegade έχει σχεδιαστεί στην Αμερική και θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, στο εργοστάσιο Melfi, ενώ αναμένεται να φτάσει στην ελληνική αγορά το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...