Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Το νέο Volvo V60

VOLVO V60Image by Dmitry Valberg via FlickrΗ Volvo θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης την plug-in υβριδική έκδοση του V60. Όπως η ίδια αναφέρει, το μοντέλο θα συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από τρεις τύπους αυτοκινήτων (!), ενώ θα έχει συνδυαστική ισχύ της τάξης των 215+70 ίππων με τα 0-100 χ.α.ω. να έρχονται σε μόλις 6,9 δλ.!


Tο νέο V60 Plug-in Hybrid είναι το πρώτο παγκοσμίως υβριδικό με πετρελαιοκινητήρα και τεχνολογία «plug-in». Το αυτοκίνητο θα βγει στο δρόμο το 2012, ενώ ο στόχος της φίρμας είναι να συνδυάσει με το εν λόγω μοντέλο, τα καλύτερα στοιχεία από τρεις διαφορετικούς τύπους αυτοκινήτων σε ένα sports wagon.

Το μοντέλο χρησιμοποιεί τον 5κύλινδρο υπετροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα D5 των 2,4 λίτρων με την απόδοση στους 215 ίππους και τα 440 Nm ροπής να μεταφέρονται στον εμπρός άξονα. Αντίστοιχα στον πίσω άξονα εδράζεται το σύστημα ERAD (Electric Rear Axle Drive), που περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 70 ίππων που τροφοδοτείται από μια συστοιχία συσσωρευτών 12kWh (ιόντων λιθίου). Η μετάδοση της κίνησης πραγματοποιείται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 6 σχέσεων.
newsbeast
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...