Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Εταιρικά αυτοκίνητα υπό... παρακολούθηση!

Για όσους ως τώρα έκαναν και μια βολτίτσα παραπάνω με το εταιρικό αυτοκίνητο, ίσως τώρα θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Γιατί η εφαρμογή για έξυπνα κινητά Crystal Βall που επινόησε ο Βρετανός Ραχ Σινχ παρακολουθεί την κάθε κίνηση των επιλεγμένων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως διευθυντής εταιρείας δεχόταν συχνά παράπονα από τους ανωτέρους του ότι κάποιοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούσαν τα οχήματα της εταιρείας για προσωπικές διαδρομές τους. Αποφάσισε λοιπόν να δημιουργήσει ένα σύστημα που να καταγράφει τις διαδρομές που πραγματοποιούνταν εν ώρα εργασίας, προκειμένου οι υπεύθυνοι να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τα δρομολόγια που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και το κόστος τους.

Η έξυπνη εφαρμογή, κατά τον επινοητή της, είναι συμβατή με κινητά που διαθέτουν GΡS και συνεπώς μπορεί να εγκαθίσταται σε εταιρικά κινητά και να ελέγχει παράλληλα και τις κλήσεις που πραγματοποιούνται από αυτά. Ακόμη είναι σε θέση να προσφέρει πληροφορίες ως προς την ταχύτητα και τη θέση του οχήματος, τις καλυπτόμενες αποστάσεις και τη συνολική διάρκεια του κάθε δρομολογίου, ενώ μπορεί να αναγνωρίσει και τον αριθμό των επιβατών.

«Αρκετές εταιρείες παραχωρούν εταιρικά οχήματα στους εργαζομένους τους προκειμένου να προλάβουν συναντήσεις νωρίς την επόμενη ημέρα» αναφέρει ο Σινχ. «Ωστόσο δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουν πότε οι υπάλληλοί τους θα ξεκινήσουν για το ραντεβού τουςή πόση βενζίνη έχουν καταναλώσει για προσωπικές τους διαδρομές. Το συγκεκριμένο λογισμικό, αντί τιμήματος 8 ευρώ τον μήνα, τους επιτρέπει να παρακολουθούν τόσο τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις των εταιρικών κινητών όσο και τη χρήση των οχημάτων μέσα από μια ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα».
http://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...