Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

«Κίνδυνος – θάνατος» οι αλβανικές νταλίκες που διασχίζουν την Ήπειρο

Έντονες αντιδράσεις για την υποβάθμιση του ΚΤΕΟ Κακαβιάς
ο… Χάρο με τα μάτια του είδε αναγνώστης του «Πρωινού Λόγου» χθες, όταν οδηγούσε στο δρόμο Ιωαννίνων – Καλπακίου! 
 
Τουλάχιστον τρεις φορές τον προσπέρασαν νταλίκες με αλβανικές πινακίδες, που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα σε σημεία – καρμανιόλες του δρόμου.
 
Το πιο σημαντικό, όμως, είναι, ότι τουλάχιστον σε δυο περιπτώσεις, όπως τόνισε «σίδερα κρέμονταν από τις καρότσες, οι ρόδες ήταν έτοιμες να… φύγουν κ.α.»!
 
Οι περιπτώσεις των αλβανικών φορτηγών, που έρχονται στην Ελλάδα μέσω της Κακαβιάς, έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές. 
 
Παρά τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν κατά καιρούς, φαίνεται, ότι το πρόβλημα δεν λύθηκε.Πολλοί οδηγοί τρέχουν υπέρ του δέοντος σε δρόμους, όπως η Ε.Ο. Καλπακίου - Κακαβιάς ή Ιωαννίνων – Καλπακίου, που είναι «γνωστές» για τα πολλά θανατηφόρα τροχαία. Παράλληλα, τα φορτηγά τους είναι συνήθως κακοσυντηρημένα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας και είναι πραγματικός «κίνδυνος - θάνατος» για τους διερχόμενους οδηγούς.

ΤΟ ΚΤΕΟ

Ουσιαστική θα έπρεπε να ήταν η συμβολή του ΚΤΕΟ Κακαβιάς, το οποίο επιβάλλεται να ελέγχει επισταμένως, αν πράγματι τα οχήματα που μπαίνουν στην Ελλάδα πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις διέλευσης. Όμως, η… μπάλα των πρόσφατων καταργήσεων Δημοσίων Υπηρεσιών από ακριτικές περιοχές της Ηπείρου, πήρε και το ΚΤΕΟ!Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι ουσιαστικά «νεκρωμένο», αφού υποβαθμίστηκε η λειτουργία του με τον «Καλλικράτη». Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγους μήνες εκσυγχρονίστηκε, όμως η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συνεχών περικοπών, φαίνεται, ότι θα το καταργήσει εντελώς!
«Αφού θέλουν να το κλείσουν, γιατί το εκσυγχρόνισαν με μηχανήματα, που τα πλήρωσαν από τα χρήματα των Ελλήνων;» ρωτούν πολλοί κάτοικοι της περιοχής.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ…
Είναι, βέβαια, γνωστό, πως αν οι έλεγχοι ήταν επιστάμενοι, τότε πολύ λιγότερα αυτοκίνητα - σαράβαλα θα έμπαιναν στην Ελλάδα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να απασχολεί την Κυβέρνηση, αφού από την Αθήνα αποφασίζει για το ποιες υπηρεσίες είναι χρήσιμες και ποιες όχι στην Ήπειρο.«Μετά τις Δ.Ο.Υ. και τις άλλες υπηρεσίες, νέκρωσε και η λειτουργία του ΚΤΕΟ στην Κακαβιά. Αντί να θωρακίσει τη χώρα, η Κυβέρνηση κοιτά να κρυφτεί πίσω από τους όρους του Μνημονίου, αγνοώντας πόσο επικίνδυνο είναι να οδηγεί κανείς σε δρόμους, όπως η Ε.Ο. Καλπακίου - Ιωαννίνων», σημειώνουν οδηγοί που διασχίζουν συχνά τους συγκεκριμένους δρόμους.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...