Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Citroen Cactus Concept: Θα τσιμπήσει το κοινό;


 Το Citroen Cactus Concept, όπως λέει και το όνομά του, είναι ένα πρωτότυπο και ως τέτοιο ο ρόλος του είναι διπλός καθώς θέλει αφενός να δείξει το στυλ των μελλοντικών μοντέλων της μάρκας και αφετέρου να διερευνήσει τις αντιδράσεις του κοινού. Πολύ απλά δηλαδή αν το κοινό γενικά κι αυτό της έκθεσης της Φρανκφούρτης όπου θα παρουσιαστεί ειδικά, τσιμπήσει.

Το οποίο Cactus κατά τα άλλα είναι ένα crossover, που οικειοποιείται αισθητικά στοιχεία της νέας C4 Picasso και αν μη τι άλλο ξεχωρίζει με το φουτουριστικό του στυλ.

Φουτουριστικό είναι και το γενικότερο design στο εσωτερικό, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση συμβάλλουν οι δύο ορθογώνιες οθόνες στο ταμπλό, καθώς και η απουσία μοχλού ταχυτήτων.


Ο τελευταίος έχει αντικατασταθεί από τρία μπουτόν (D για την κίνηση προς τα εμπρός, N για το νεκρό και R για την όπισθεν), επιλογή που ταιριάζει με τον συνολικά μινιμαλιστικό διάκοσμο, που καταχρηστικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως παραπέμπει και στο θρυλικό 2CV.


Φυσικά ένα μοντέλο που έρχεται από το μέλλον, έστω και το σχετικά κοντινό, όπως το Citroen Cactus δεν μπορεί να έχει συμβατικό κινητήρα. Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας θα είναι είτε φουλ ηλεκτρικό είτε υβριδικό, όπως άλλωστε ήταν και το ομώνυμο πρωτότυπο του 2007.


Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...