Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αυξημένη η ζήτηση για το Volvo V60 Plug-In Hybrid


Ευχάριστο «πονοκέφαλο» προκαλεί στη Volvo η ανταπόκριση του κοινού στο μεσαίο της station wagon με τεχνολογία plug-in hybrid...


Η αυξημένη ζήτηση για το V60, ιδιαίτερα στην Ολλανδία, το Βέλγιο και την Ιταλία, ανάγκασε τη διοίκηση της σουηδικής μάρκας να διπλασιάσει σχεδόν την παραγωγή του υβριδικού μοντέλου στο εργοστάσιο Τορσλάντα του Γκέτεμποργκ.

Έτσι, η εβδομαδιαία παραγωγή θα ανέβει από τις 150 μονάδες σταδιακά στις 282. Η συνολική παραγωγή για το 2013 θα είναι λίγο κάτω απο τα 8.000 αυτοκίνητα και ο στόχος για το 2014 είναι οι 10.000 μονάδες.


Το έργο των ανθρώπων της Volvo διευκολύνεται πάντως από το γεγονός ότι το V60 plug-in hybrid ενσωματώθηκε στην ίδια γραμμή παραγωγής με τη συμβατική έκδοση V60. Έτσι αφενός δίδεται η δυνατότητα στα δύο μοντέλα να έχουν ακριβώς τα ίδια στοιχεία εξοπλισμού και αφετέρου περιορίζεται το κόστος.

Το V60 είναι το πρώτο υβριδικό plug-in αυτοκίνητο με diesel κινητήρα. Χρησιμοποιεί τον 5κύλινδρο 2.4 turbodiesel των 215 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 70 PS που κινεί τους πίσω τροχούς. Η διαδικασία 0-100 ολοκληρώνεται σε 6,9 sec.

Ο οδηγός με το πάτημα ενός κουμπιού επιλέγει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές λειτουργίες του αυτοκινήτου: Να είναι αμιγώς ηλεκτρικό με αυτονομία 50 km (λειτουργία Pure), να είναι υβριδικό με εκπομπές CO2 μόλις 48 g/km και μεικτή κατανάλωση 1,8 lt/100 km (λειτουργία Hybrid), ή ένα υψηλής απόδοσης αυτοκίνητο (λειτουργία Power).
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...