Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Lexus LF-NX: Η Lexus μπαίνει στα μεσαία και πιο προσιτά SUV πολυτελείας


Από τη στιγμή που τα μεσαία SUV, premium και μη, γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και με δεδομένη την παρουσία στη γκάμα της του πολυτελούς RX ήταν απλά θέμα χρόνου πότε η Lexus θα κάνει την πρώτη της κίνησή με ένα μικρότερο τζιπ.


Η κίνηση αυτή λοιπόν θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης, όπου η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει το πρωτότυπο Lexus LF-NX, που είναι η πρώτη ένδειξη για το πιο μικρό της SUV. Το οποίο έχει μήκος 4,64 μέτρα, δυναμικές γραμμές και έντονη ταυτότητα, που δημιουργείται χάρη στη νέα μάσκα με την επωνυμία L-Finesse, αλλά και από το έντονο ανάγλυφο του αμαξώματός του.


Το μεγάλο μεταξόνιο των 2,70 μέτρων αποτελεί μια καλή βάση για την εκμετάλλευση των χώρων στο εσωτερικό, που αισθητικά είναι φουτουριστικό, με ψηφιακά όργανα και διακόπτες αφής -μεταξύ τους και η καινούργια έκδοση του Touch Pad της μάρκας- που βρίσκονται πάνω στη μεγάλη κονσόλα που εκτείνεται μέχρι τα πίσω καθίσματα.


Για τον κινητήρα του Lexus LF-NX δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία. Το βέβαιο είναι ότι θα πρόκειται για ένα καινούργιο, φουλ υβριδικό σύστημα, με χαρακτηριστικά απόδοσης προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες ενός SUV, το οποίο θα συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης (πιθανότατα 1.800 κυβικών) που θα λειτουργεί με τον ενεργειακά πιο αποδοτικό κύκλο του Atkinson και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...