Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μαυραγάνης: Η παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων εξετάζεται

«Η εφαρμογή του μέτρου αποσκοπεί στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις και στην τόνωση της αγοράς του αυτοκινήτου» σημειώνει ο υφυπουργός Οικονομικών


Σε έμμεση επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων των προηγούμενων ημερών περί πρόθεσης της κυβέρνησης να προχωρήσει σε παράταση ενός ακόμα έτους του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε έγγραφη απάντησή του προς τον βουλευτή της ΝΔ, Μενέλαο Βλαχβέη.


Στην απάντησή του ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι «εξετάζεται εκ νέου το θέμα της παράτασης του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων» προσθέτοντας ότι «η εφαρμογή του μέτρου της απόσυρσης αποσκοπεί στη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων μέχρι και 2000 κ.ε. και φορτηγών, που απευθύνονται κυρίως σε χαμηλές και μεσαίες εισοδηματικές τάξεις και παράλληλα στην τόνωση της αγοράς του αυτοκινήτου η οποία έχει πληγεί από τη γενικότερη οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα μας».

Ο βουλευτής της ΝΔ που είχε καταθέσει την ερώτηση είχε επισημάνει, ότι η παράταση του μέτρου της απόσυρσης θα έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για το κράτος όσο και για τους επαγγελματίες ενώ δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...