Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

To πρώτο video με τις νέες BMW M3 και Μ4

Αποτελούν εδώ και λίγες μέρες το αντικείμενο συζήτησης αλλά και φθόνου για κάθε φίλο του αυτοκινήτου και της ταχύτητας.

Οι νέες BMW M3 και Μ4 βγήκαν στην… επιφάνεια και από το 2014 θα βγουν και στους δρόμους αλλά και τις πίστες. Tα πρώτα video για τα νέα μέλη της οικογένειας Μ έχουν ανέβει ήδη στο διαδίκτυο και μας παρουσιάζουν ένα μέρος των δυνατοτήτων των δύο αυτοκινήτων.


Κάτω από το καπό της M3 sedan και της Μ4 coupe βρίσκεται ο 6κύλινδρος σε σειρά TwinPower Turbo, χωρητικότητας 3 lt. Εμφανίζει μέγιστη ισχύ 431 PS και ροπή 56,1 kgm, βοηθώντας τα δύο αυτοκίνητα να επιταχύνουν στα 100 km/h εντός μόλις 4,1 sec (σε συνδυασμό με το προαιρετικό 7άρι αυτόματο κιβώτιο, διπλού συμπλέκτη).

Η BMW επέλεξε τον 6κύλινδρο σε σειρά TwinPower Turbo, χωρητικότητας 3 lt. Χάρη στη συνεισφορά δύο turbo αποδίδει 431 PS και 56,1 kgm ροπής, από τις 1.850 έως τις 5.500 rpm.

Παρά το γεγονός ότι η M3 sedan και η Μ4 coupe είναι μεγαλύτερες από τα μοντέλα που αντικαθιστούν (έχουν μήκος 4,67 m), είναι πιο ελαφριές, προς όφελος της κατανάλωσης και των επιδόσεων. Στάνταρ είναι το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά διατίθεται το αυτόματο διπλού συμπλέκτη, με 7 σχέσεις.

Η επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h διαρκεί μόλις 4,1 sec με το αυτόματο σύστημα μετάδοσης και 4,3 sec με το μηχανικό. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, θα υπάρχει όμως και δυνατότητα αύξησής της στα 280 km/h.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...