Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Audi Nanuk quattro Concept: Το supercar που πάει παντού



Η Audi σε συνεργασία με τον οίκο ItalDesign Giugiaro (που ανήκει επίσης στον όμιλο VW), κατασκεύασε το Audi Nanuk quattro Concept.


Το crossover supercar της Audi εφοδιάζεται με ολοκαίνουργιο πετρελαιοκινητήρα 5.0 λίτρων, V10 twinturbo, TDI o οποίος αποδίδει 544 ίππους και 101kgrm ροπής. Η τελευταία είναι διαθέσιμη από τις 1.500σ.α.λ. και σε συνδυασμό με το βάρος των 1900kg, την 4κίνηση quattro και το 7άρι κιβώτιο S tronic, χαρίζει στο Audi Nanuk quattro Concept 0-100km/h σε 3.8sec και τελική ταχύτητα 305km/h. Επιδόσεις εξαιρετικές που συνδυάζονται με μέση κατανάλωση καυσίμου στα 7.8lt/100km.

Το Audi Nanuk quattro Concept είναι κατασκευασμένο από CFRP (carbon fiber-reinforced polymer) και πατάει στο πλαίσιο Audi Space Frame (ASF). Κάτω από αμάξωμά του κρύβεται μια προσαρμοζόμενη ανάρτηση αερίου με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ που δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει το ύψος σε ένα εύρος 70mm. Μάλιστα η ανάρτηση μπορεί να έχει και αυτόματη λειτουργία. Έτσι, σε συνεργασία με το σύστημα πλοήγησης αναγνωρίζει το τερέν στο οποίο κινείται το Audi Nanuk quattro Concept και αυξομειώνει από μόνη την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος.


Ακόμη μία σημαντική καινοτομία του Audi Nanuk quattro Concept είναι η ενεργητική τετραδιεύθυνση, που επιτρέπει την εικονική αυξομείωση του μεταξονίου. Το σύστημα Audi dynamic steering, όπως ονομάζεται, στις χαμηλές ταχύτητες επιτρέπει στους πίσω τροχούς να γυρίζουν έως και εννέα μοίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση των εμπρός τροχών. Αυτό συνεπάγεται μείωση του μεταξονίου κατά 100cm χαρίζοντας έτσι μικρότερο κύκλο στροφής, περιορίζοντας τον στα 10m. Από την άλλη, όταν η ταχύτητα αυξάνεται οι πίσω τροχοί γυρίζουν έως 2.5 μοίρες προς την κατεύθυνση των εμπρός τροχών, κάτι που συνεπάγεται μακρύτερο μεταξόνιο κατά 140cm.

Οι διαστάσεις του Audi Nanuk quattro Concept είναι μήκος 4541mm, πλάτος 1990mm, ύψος 1337mm και το μεταξόνιό του 2710mm.


Η Audi αυτή τη στιγμή μπορεί να μην δηλώνει επισήμως την πρόθεσή της να κατασκευάσει ένα crossover supercar, όμως τόσο με το Nanuk όσο και με τα προηγούμενα concept του ItalDesign αλλά και της Lamborghini (δύο εταιρείες που ανήκουν επίσης στον όμιλο VW) δείχνει την πρόθεσή της να το κάνει πραγματικότητα.

PeriTroxon
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...