Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Smart Fourjoy: Το οικογενειακό Smart επιστρέφει


Μπορεί το Fortwo να είναι το εμβληματικό μοντέλο της Smart, αλλά όπως δείχνουν τα πράγματα η εταιρεία δεν έχει ξεχάσει και τα μεγαλύτερα και πιο οικογενειακά μίνι. Έτσι, μετά την πρώτη της προσπάθεια στην κατηγορία, το Forfour που βασιζόταν στο Mitsubishi Colt και δε συνοδεύτηκε από ιδιαίτερη επιτυχία, επανέρχεται στο θέμα.



Με ένα πρωτότυπο που ονομάζεται Fourjoy, που εξελίσσεται με τη συνεργασία της Renault και που όπως λέει και το όνομά του θα είναι προσαρμοσμένο στη λογική και τη φιλοσοφία της μάρκας.


Τόσο αισθητικά όσο και από πλευράς πρακτικότητας (μήκος 3,50 μέτρα, διάμετρος στροφής μόλις 9,1 μέτρα), ενώ από τη γαλλική εταιρεία θα προέρχονται και κάποιοι από τους κινητήρες της γκάμας του μελλοντικού μοντέλου παραγωγής. Κατά πάσα πιθανότητα ο turbo βενζίνης των 900 κυβικών και των 90 ίππων και ο diesel 1.5 dCi σε κάποια από τις αρκετές εκδοχές του από πλευράς ιπποδύναμης.


Το πρωτότυπο πάντως έχει ηλεκτροκινητήρα 55 kW, ενώ όποιος θέλει θα μπορεί να καλύψει το τελευταίο χιλιόμετρο μέχρι τον προορισμό του και με τα skateboard που μπορούν να τοποθετηθούν στις κατάλληλες υποδοχές στην οροφή του. Κι επειδή και στην περίπτωση αυτή η ασφάλεια γράφεται με κεφαλαία θα υπάρχουν και κράνη στο πορτμπαγκάζ.


Όσο για το κλασικό, διθέσιο Smart η νέα του γενιά, που κι αυτή θα διαθέτει στοιχεία Renault, θα παρουσιαστεί το 2015. Θα ακολουθεί κατά γράμμα την εικόνα του υπάρχοντος μοντέλου, αλλά θα είναι έως και 50 χιλιοστά πιο μεγάλη και 75 με 100 πιο πλατιά.



Πηγή:  | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...