Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ράλι κλασικού αυτοκινήτου στον Όλυμπο

Τις μηχανές τους ... ζεσταίνουν οι λάτρεις του κλασικού αυτοκινήτου, εντός κι εκτός συνόρων, καθώς έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2013 (Regularity-2nd Olympus Classic Rally), που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου στην Ελασσόνα και τον Όλυμπο.

Το 2ο Ιστορικό Ράλι στο "βουνό των θεών" διοργανώνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Δικτύου "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" (παγκόσμια ομοσπονδία 70 Συλλόγων Ελασσονιτών σε όλη την υφήλιο) και του Δήμου Ελασσόνας, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Π.Ε. Λάρισας και τη συνεργασία Λεσχών Κλασικών Οχημάτων (Λέσχη Κλασικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλίας, Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας, Σύλλογος Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας κ.ά).

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της 18ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ και η βαθμολογία προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα "ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ. Για τον λόγο αυτό, ο αγώνας έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον ορισμένων εκ των καλύτερων οδηγών και ιδιοκτητών κλασικών οχημάτων, από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

Ράλι με μοναδικές διαδρομές και διεθνή απήχηση

Μοναδικές διαδρομές, μέσα στην άγρια ομορφιά του Ολύμπου, σε μεγάλα υψόμετρα, με συγκινήσεις που κόβουν την ανάσα, γνωριμία με την ιστορία και τις αρχαιότητες της περιοχής (Περραιβική Τριπολίτιδα, Βυζαντινά Μνημεία κ.ά.), αλλά και με τα θαυμάσια τοπικά μοναδικά προϊόντα της επαρχίας Ελασσόνας, υπόσχονται στους συμμετέχοντες οι διοργανωτές του 2ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου.
Άλλωστε, η περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου αποτελεί αγαπημένο τόπο προορισμού των φίλων της φύσης και του "μυθικού βουνού", αφού η ανάβαση από τη νοτιοδυτική του πλευρά κρύβει μοναδικές ομορφιές και σπάνιες συγκινήσεις για τους αθλητές βουνού και ορειβάτες.

Πρόγραμμα - Διαδρομές

Η Ελασσόνα θα αποτελέσει και πάλι το κεντρικό σημείο φιλοξενίας των κλασικών οχημάτων, ενώ η διαδρομή που θα έχει ως σημείο εκκίνησης την πόλη της Λάρισας, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013, θα εξελιχθεί σε όλο τον ορεινό όγκο του Ολύμπου, σε μεγάλα υψόμετρα, σε παραδοσιακά πανέμορφα χωριά, με πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις προς τιμή των διαγωνιζόμενων. Ο δε τερματισμός θα γίνει και φέτος στην Ελασσόνα, στις πλαγιές του Ολύμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...