Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Η «βασίλισσα της ταχύτητας»


Η θρυλικότερη, κατά τους περισσοτέρους, πίστα στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, η Μόντσα, η οποία αποκαλείται και «βασίλισσα της ταχύτητας», δεν πρόκειται να απουσιάσει από το καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, τουλάχιστον μέχρι το 2016

Η επέκταση του συμβολαίου της έκανε χαρούμενους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Για να καταλάβεις τι εστί Μόντσα θα πρέπει να έχεις παρακολουθήσει αγώνα μέσα από την πίστα. Να βλέπεις (και να ακούς) τα μονοθέσια να πιάνουν τελική ταχύτητα που φθάνει τα 350 χλμ., αφού οι οδηγοί πηγαίνουν με τέρμα γκάζι στο 80% του γύρου! Να βλέπεις έμπειρους πιλότους να χάνουν τα φρένα στα σικέιν και ορισμένοι να έχουν τετακέ.

Αλλωστε, στη συγκεκριμένη πίστα, τη διαφορά μεταξύ ενός απλά καλού κι ενός κορυφαίου χρόνου κάνει το πόσο ακριβές και επιθετικό είναι το πάτημα στα ψηλά κερμπς των σικέιν. Να βλέπεις τα μονοθέσια να παίρνουν θέση για να περάσουν από τη διάσημη ανοιχτή φουρκέτα Parabolica, η οποία οδηγεί στην ευθεία εκκίνησης / τερματισμού. Ευτυχώς, δεν θα μας λείψει… Δ. Λουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...