Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

GP Αυστραλίας: Nικητής ο Button!

O Robert Kubica ήταν ένα από τα πρόσωπα που διακρίθηκαν στον αγώνα του Albert Park. O Πολωνός έκανε εκπληκτικό αγώνα έχοντας ξεκινήσει από την 9η θέση του γκριντ, κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι το 2ο σκαλί του βάθρου.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό αποτέλεσμα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του, τη Renault, η οποία έχει μπει σε μια νέα εποχή μετά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της (το 75% για την ακρίβεια) στην επενδυτική εταιρεία Genii Capital και τη ριζική αναδιάρθρωση που συντελέστηκε στο εσωτερικό της μετά την αποχώρηση ηγετικών φυσιογνωμιών όπως ο Flavio Briatore και ο Pat Symonds λόγω της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο «crashgate».

Παρότι οι άνθρωποι της Renault τονίζουν ότι η R30 χρειάζεται ακόμα δουλειά, θα πρέπει να πούμε πως στο Albert Park το κίτρινο μονοθέσιο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στα χέρια του Kubica σημειώνοντας χρόνους πολύ κοντά σε αυτούς των κορυφαίων συνδυασμών.

«Είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για την ομάδα, μετά τη σκληρή δουλειά που κάναμε το χειμώνα. Ο αγώνας ήταν δύσκολος στον τομέα της στρατηγικής και μπήκα στα pits για να βάλω λάστιχα slick μόλις διαπιστώσαμε το ρυθμό του Button. Κατάφερα να βρεθώ μπροστά από τον Massa και βγήκα εμπρός από τον Button, βρισκόμουν όμως στον πρώτο μου γύρο με τα slick και δεν κατάφερα να τον κρατήσω. Νόμιζα ότι θα έκανα και δεύτερο pit stop αργότερα, όμως η ομάδα μου θεώρησε ότι δεν ήταν απαραίτητο, αν κατάφερνα να προστατεύσω τα ελαστικά μέχρι το τέλος του αγώνα. Προσπάθησα να το πετύχω, κάτι βέβαια που δεν ήταν εύκολο γιατί είχα πίσω μου τους Hamilton και Massa. Τελικά τα ελαστικά μου άντεξαν και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε αυτό το μοναδικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Πολωνός πιλότος και πρόσθεσε: «Εργαστήκαμε τόσο σκληρά το χειμώνα και γνωρίζουμε ότι απομένουν ακόμη πολλά να κάνουμε πριν να γίνουμε πραγματικά ανταγωνιστικοί με τις γρήγορες ομάδες. Το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί πάντως εξαιρετική ώθηση για όλους στην ομάδα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας, Eric Boullier δήλωσε: «Η δεύτερη θέση είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα για τον Robert και όλη την ομάδα. Εργαστήκαμε σκληρά όλο το χειμώνα και μπορούμε να νιώθουμε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα. Αν και πρέπει να βελτιώσουμε κι άλλο το μονοθέσιο, η παρουσία στο βάθρο μας δίνει έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια. Ο Robert οδήγησε τέλεια, προστατεύοντας και μονοθέσιο και παλεύοντας με τους αντιπάλους του. Οφείλω να πω 'συγχαρητήρια' και στους μηχανικούς, οι οποίοι τα πήγαν εξαιρετικά, βγάζοντας τον Robert μπροστά από τον Massa μετά το pit stop, κάτι που αποδείχτηκε κρίσιμο για το αποτέλεσμα του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...