Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Τι «έσπασε τα αρχ...» του Vettel;

Για να νικήσεις θα πρέπει πρώτα να τερματίσεις. Kαι για να πάρεις την καρό σημαία θα πρέπει να διαθέτεις ένα μονοθέσιο που συνδυάζει απόδοση και αξιοπιστία. Τι να το κάνεις αν έχεις την ταχύτητα, αλλά υστερείς σε αξιοπιστία...

Όπως και στο Μπαχρέιν έτσι και στην Αυστραλία, η Red Bull Racing έδειξε πως διαθέτει το ταχύτερο μονοθέσιο του γκριντ, παρ' όλα αυτά ρίχνοντας μια ματιά στον πίνακα με τη βαθμολογία των κατασκευαστών η ομάδα ...βολοδέρνει στις πίσω θέσεις έχοντας μόλις 18 βαθμούς...

Κι αν στην πίστα του Sakhir ήταν ένα μπουζί που στέρησε από τον Sebastian Vettel την ευκαιρία να διεκδικήσει τη νίκη, στο Albert Park το πρόβλημα είχε να κάνει με το σύστημα πέδησης.

Και σε αυτόν τον αγώνα ο Γερμανός πιτσιρικάς είχε τον έλεγχο, αλλά στον 26ο γύρο, στα φρένα της στροφής 13, έχασε τον έλεγχο, βγήκε εκτός και ακινητοποιήθηκε στην αμμοπαγίδα ολοκληρώνοντας έτσι πρόωρα και άδοξα την προσπάθειά του.

Φανερά ενοχλημένος από αυτήν την εξέλιξη ο 22χρονος οδηγός δεν είχε και πολλά να πει στους δημοσιογράφους, αλλά και από αυτά τα λίγα που δήλωσε φάνηκε η απογοήτευση και ο εκνευρισμός του.

«Από τον εμπρός αριστερό τροχό έβγαιναν σπίθες. Θέλαμε να μπούμε στα pits γιατί λίγες στροφές νωρίτερα ένιωσα κραδασμούς. Την ώρα που προσπάθησα να φρενάρω ο αεραγωγός των φρένων εξερράγη Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα και έτσι 'έχασα' το μονοθέσιο. Είναι κρίμα γιατί νομίζω ότι είχαν τον έλεγχο του αγώνα αν και οι συνθήκες ήταν δύσκολες», σχολίασε ο Vettel για να προσθέσει: «Μου σπασε τα αρχ...! Όλοι πιέζουμε και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Δεν πρόκειται για κάποιο λάθος, αλλά χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να σιγουρευτούμε ότι στη Μαλαισία θα τερματίσουμε».

Από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Racing, Christian Horner δήλωσε: «Ήταν μία πολύ απογοητευτική ημέρα. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα είχαμε τον έλεγχο, αλλά δυστυχώς ο Sebastian εγκατέλειψε λόγω προβλήματος στον εμπρός αριστερό τροχό, πράγμα που του στέρησε μία σίγουρη νίκη. Ο Mark έχασε έδαφος στην εκκίνηση αλλά σημείωνε πρόοδο στο βρεγμένο και γεμάτο παγίδες οδόστρωμα. Με την πίστα να στεγνώνει, έκανε μία-δύο πολύ καλές προσπάθειες για προσπέρασμα επί του Massa αλλά μετά έμπλεξε με τον Hamilton. Με την κατάταξη να έχει σταθεροποιηθεί, κρίναμε ότι δεν είχε τίποτα να χάσει και έτσι έβαλε καινούριο σετ ελαστικών για τους τελευταίους γύρους. Το ίδιο έκαναν οι Rosberg και Hamilton. Περάσαμε τον Rosberg αλλά ο Mark είχε πάλι θέματα με τον Hamilton, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να μπει ξανά στα pits για νέα αεροτομή. Η 9η θέση στον αγώνα, έχοντας και τα δύο μονοθέσια μας στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, είναι άκρως απογοητευτική...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...