Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Tο νέο Volvo S60 στην 80η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Πρεμιέρα για το νέο Volvo S60 στην 80η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Το νέο Volvo S60 αναμένεται να κάνει αίσθηση στη CD premium κατηγορία.
Είναι το μοντέλο με τον πιο δυναμικό σχεδιασμό που έχει παρουσιάσει ποτέ η Volvo. Η κουπέ φιγούρα του δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχει σμιλευτεί από ένα ενιαίο κομμάτι μέταλλο. Συνδυάζει την πολυτέλεια με κορυφαία συμπεριφορά στο δρόμο.
 Διαθέτει τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ανάμεσά τους, μια σημαντική πρωτοπορία για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, που πρώτη η Volvo παρουσιάζει: πρόκειται για το Σύστημα Ανίχνευσης Πεζών (Pedestrian Detection System) που όπως δηλώνει και το όνομά του ανιχνεύει την ύπαρξη πεζών σε μια περιοχή μπροστά από το κινούμενο όχημα και ειδοποιεί τον οδηγό. Αν ο τελευταίος δεν αντιδράσει έγκαιρα, το σύστημα όχι μόνο επιβραδύνει αλλά είναι σε θέση, για συγκεκριμένο εύρος ταχυτήτων, ακόμα και να ακινητοποιήσει με σταδιακή επιβράδυνση το αυτοκίνητο!
Κορυφαία Δυναμική Συμπεριφορά
Το νέο Volvo S60 είναι χτισμένο σε ένα εντελώς νέο σασί με έντονο σπορ χαρακτήρα. Η εξέλιξή του βασίστηκε σε μία ολιστική προσέγγιση των μηχανικών, με σκοπό τη βελτίωση κάθε παραμέτρου: ακριβέστερη κατευθυντικότητα, καλύτερο κράτημα, μεγαλύτερη άνεση. Σειρά από ηλεκτρονικά συστήματα τονίζουν αυτό το δυναμικό χαρακτήρα, ενισχύοντας τη σπορ συμπεριφορά του αυτοκινήτου στο δρόμο, χωρίς συμβιβασμούς στην προσφερόμενη άνεση.

Το νέο Volvo S60 είναι το πρώτο σεντάν της αγοράς που εξοπλίζεται με Προηγμένο Σύστημα Ευστάθειας (Advanced Stability Control). Το σύστημα αυτό ανιχνεύει πολύ νωρίς τις όποιες ενδείξεις απώλειας πρόσφυσης έτσι ώστε να επέμβουν ακόμα πιο έγκαιρα τα συστήματα δυναμικής ευστάθειας και ελέγχου πρόσφυσης. Νέο χαρακτηριστικό είναι και το Σύστημα Ελέγχου Πρόσφυσης στις Στροφές (Corner Traction Control) που επιτρέπει μεγαλύτερη ακρίβεια στην οδήγηση σε δρόμους με στροφές, περιορίζοντας δραματικά τις όποιες τάσεις υποστροφής.
Όλες οι εκδόσεις του νέου Volvo S60 θα είναι προαιρετικά διαθέσιμες και με το αυτορυθμιζόμενο ενεργό σασί Four-C, σε ακόμα πιο ραφιναρισμένη και εξελιγμένη έκδοση. Το συγκεκριμένο σασί της Volvo προσφέρει καλύτερο έλεγχο στην οδήγηση και μεγαλύτερη άνεση για οδηγό και επιβάτες.
Προηγμένα Συστήματα Ασφάλειας
Οι μηχανικοί της Volvo είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για την παγκόσμια πρωτιά που πέτυχαν!
Το Σύστημα Ανίχνευσης Πεζών, μετά από μακροχρόνιες δοκιμές και συνεχή εξέλιξη έχει καταστεί πλέον τεχνολογικά αξιόπιστο. Είναι σε θέση να επιβραδύνει σταδιακά έως και να ακινητοποιήσει πλήρως το όχημα, αποτρέποντας παράσυρση του πεζού από το αυτοκίνητο, όταν αυτό κινείται με ταχύτητα έως 35 χλμ/ώρα. Για μεγαλύτερες ταχύτητες το σύστημα μειώνει την ταχύτητα του οχήματος σε μεγάλο ποσοστό, περιορίζοντας αντίστοιχα τις όποιες αρνητικές συνέπειες. Το νέο Volvo S60 διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό και το σύστημα City Safety. Με αυτό, το αυτοκίνητο επιβραδύνει αυτόματα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα όταν το προπορευόμενο όχημα μειώσει ταχύτητα ή σταματήσει.
Κινητήρες – Μετάδοση
Κατά την αρχική περίοδο λανσαρίσματος και όσον αφορά στην εγχώρια αγορά, η επιλογή είναι ανάμεσα σε δύο βενζινοκινητήρες, αμφότεροι εφοδιασμένοι με turbo. Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος άμεσου ψεκασμού αποδίδει 203 ίππους με ροπή 300 Nm από πολύ "χαμηλά", στις 1750 μόλις στροφές και επιταχύνει το αυτοκίνητο από 0-100 χλμ/ώρα σε 7,7 δευτερόλεπτα με το μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων (8,2 δευτερόλεπτα για το αυτόματο) επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 235 χλμ/ώρα (230 χλμ/ώρα για το αυτόματο).
Τα αντίστοιχα νούμερα για τον τρίλιτρο εξακύλινδρο κινητήρα είναι 304 ίπποι, 440 Nm ροπή, 0-100 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Τα κιβώτια ταχυτήτων είναι έξι ταχυτήτων, μηχανικό ή αυτόματο Powershift διπλού συμπλέκτη για το δίλιτρο κινητήρα, αυτόματο Geartronic δεύτερης γενιάς για τον τρίλιτρο, ο οποίος συνδυάζεται με στάνταρ μόνιμη τετρακίνηση. Ενδεικτικά, η κατανάλωση για το δίλιτρο κινητήρα είναι 7,9 λίτρα/100 χλμ ενώ για τον τρίλιτρο 10,2 λίτρα/100 χλμ (συνδυασμένη EU, αρχικές τιμές).

Ποιότητα και Πολυτέλεια στο Εσωτερικό
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εξωτερικού. Εντυπωσιάζει, συνδέοντας τις μοντέρνες γραμμές και το αψεγάδιαστο design με την πρακτικότητα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες. Προσφέρει άπλετους χώρους και μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας. Έντονα χρώματα, αντισυμβατικές φόρμες, ακριβά υλικά και προηγμένη τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά όσο ποτέ άλλοτε! Ακόμη και η μεσαία θέση της πίσω σειράς καθισμάτων είναι σχεδιασμένη κατά τέτοιο τρόπο που ο επιβάτης νιώθει προνομιακά. Το αυτοκίνητο, αν και εξωτερικά δείχνει κουπέ, φιλοξενεί άνετα και με ευρυχωρία πέντε ενήλικες!
Το νέο Volvo S60 αναμένεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...