Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Πήρε το ρίσκο και δικαιώθηκε ο Button

Η έμπνευσή του να μπει νωρίς νωρίς στα pits (στον 7ο γύρο) για να βάλει slicks λάστιχα στο μονοθέσιό του και ενώ η πίστα σε κάποια σημεία της δεν είχε στεγνώσει, τον δικαίωσε.

Ο Jenson Button ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του GP της Αυστραλίας όχι μόνο για τη νίκη που σημείωσε -την πρώτη του με τα χρώματα της McLaren-, αλλά κυρίως για τη γενναία απόφαση που πήρε στις αρχές του αγώνα.

«Δεν είχα ισορροπία με τα intermidiates και έτσι σκέφτηκα να μπω για να βάλω slicks. Υπήρχε στεγνή γραμμή αλλά κάποια σημεία ήταν βρεγμένα. Όταν μπήκα στα pits σκέφτηκα ότι ήταν μια καταστροφική απόφαση καθώς το pitlane ήταν βρεγμένο. Μετά το λάθος στη στροφή 3, άρχισα να αισθάνομαι πολύ καλά. Βρήκα ρυθμό και άρχισα να κερδίσω θέσεις στην κατάταξη. Ήταν τελικά μια καλή απόφαση. Είναι πολύ πιο εύκολο για τον πιλότο να καταλάβει τις συνθήκες που επικρατούν στην πίστα. Οι ομάδες μπορεί να έχουν την πληροφόρηση από τα μετεωρολογικά δελτία, εμείς όμως είμαστε αυτοί που έχουμε αίσθηση για το πως είναι η κατάσταση μέσα στην πίστα», δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής που πανηγύρισε τη νίκη του με την αγαπημένη του Jessica Michibata.

«Είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή. Μου πήρε λίγο χρόνο μέχρι να προσαρμοστώ αλλά η ομάδα έκανε φανταστική δουλειά. Είναι δύσκολο να το εκφράσω με λόγια, είναι ένα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα και αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια. Αισθάνομαι ότι αποκτώ σιγά σιγά αυτοπεποίθηση και ελπίζω στον επόμενο αγώνα να επαναλάβουμε κάτι ανάλογο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της McLaren, Martin Whitmarsh τόνισε: «Έκανε φανταστικό αγώνα ο Jenson, στην πραγματικότητα αυτός ζήτησε να μπει στα pits για να αλλάξει λάστιχα. Ήταν μια γενναία απόφαση...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...