Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Πυρ και μανία ο Hamilton με τη στρατηγική της McLaren

Mε την ομάδα του κατά πρώτο λόγο και τον Mark webber κατά δεύτερο, τα είχε ο Lewis Hamilton μετά το τέλος του επεισοδιακού αγώνα της Αυστραλίας.

Ο Βρετανός που ξεκίνησε από την 11η θέση του γκριντ, τερμάτισε 6ος μετά από εκπληκτικό αγώνα και θα μπορούσε, υπό διαφορετικές συνθήκες, να ανέβει στο βάθρο.

Το βασικό λάθος καταλογίζεται στη McLaren η οποία προτίμησε να τον καλέσει στα pits για δεύτερη φορά στον 35ο γύρο ώστε να του βάλουν φρέσκο σετ ελαστικών και ενώ είχε φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τον Robert Kubica.

Δε δίστασε μάλιστα από την ενδοεπικοινωνία να χαρακτηρίσει «τραγική» την ιδέα του 2ου pit stop, ενώ ρωτούσε επιμόνως «ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή τη στρατηγική».

Όλα αυτά την ώρα που ο ομόσταβλός του, Jenson Button, αλλά και οι άλλοι πιλότοι που πάλευαν για τις πρώτες θέσεις (Kubica, Massa, Alonso) έβγαλαν τον αγώνα με ένα σετ ελαστικών.

Μάλιστα ο Button, που ήταν ο πρώτος που μπήκε στα pits για να αλλάξει από intermidiates σε slicks στον 7ο γύρο, χρησιμοποίησε για 51 γύρους το ίδιο σετ.

Αυτό ήταν το ένα θέμα που ενόχλησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2008. Το άλλο ήταν το λάθος του Webber που δύο γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας τον έβγαλε εκτός πίστας και ενώ έδινε μάχη με τον Fernando Alonso για την τέταρτη θέση.

«Θα έλεγα πως έκανα τον αγώνα της ζωής μου αλλά δυστυχώς εξαιτίας της στρατηγικής, έχασα έδαφος και μετά με έβγαλε εκτός ο Webber», δήλωσε ο Hamilton στο BBC και πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έκανα. Ειλικρινά σήμερα έδωσε και την ψυχή μου και νομίζω ότι άξιζα κάτι καλύτερο απ' αυτό που μου συνέβη στο τέλος. Δεν το βάζω κάτω όμως και θα συνεχίσω να παλεύω. Αυτό που ξέρω είναι ότι τα παιδιά πάντα κάνουν φανταστική δουλειά αλλά η στρατηγική σήμερα δεν ήταν σωστή. Όλοι όσοι τερμάτισαν μπροστά από μένα έκαναν ένα pit stop και εγώ για κάποιο λόγο έκανα δύο. Δεν γνωρίζω ποιανού ήταν αυτή η απόφαση, θα το μάθω...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...