Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

«Έμφραγμα» στους δρόμους της Αθήνας, λόγω της απεργίας στο Μετρό

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» επικρατεί σήμερα, Τετάρτη, στους δρόμους της Αθήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας στο Μετρό, η οποία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη, ενώ ο υδράργυρος έχει «χτυπήσει» κόκκινο, φτάνοντας τους 40 βαθμούς Κελσίου. Τα προβλήματα στους δρόμους θα ενταθούν το απόγευμα, οπότε θα πραγματοποιηθούν το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό.


Η κίνηση στους βασικούς οδικούς άξονες της Αθήνας είναι κατά 50% αυξημένη σε σχέση με τις εργάσιμες ημέρες που λειτουργεί το Μετρό, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της Τροχαίας.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά: «Τις ημέρες που λειτουργεί το Μετρό συνήθως έως τις 10 το πρωί σταδιακά είχαμε ομαλοποίηση της κυκλοφορίας σε δρόμους όπως η Μεσογείων, η Κηφισίας και η Συγγρού. Ωστόσο, σήμερα λόγω της απεργίας παρατηρήθηκαν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα τα οποία συνεχίζονται έως αυτήν την ώρα».

Έκαναν, επίσης, λόγο για το φαινόμενο του «ντόμινο»: «Εάν η Μεσογείων που καλύπτεται από το δίκτυο του Μετρό είναι μποτιλιαρισμένη τότε το πρόβλημα μεταφέρεται σε παράλληλους οδικούς άξονες όπως η Κηφισίας. Ανάλογη εικόνα παρατηρήθηκε και στην Συγγρού, ενώ ακινητοποιημένα ήταν και τα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αρκετοί πολίτες επέλεξαν να κινηθούν με τα αυτοκίνητα τους». 

Οι αξιωματικοί της Τροχαίας εκτιμούν πως το πρόβλημα θα συνεχιστεί και τις μεσημεριανές ώρες αιχμής όπου χιλιάδες εργαζόμενοι θα επιστρέψουν από τις δουλειές τους, ενώ σημαντικό ρόλο θα «παίξουν» και οι κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα.

Νωρίτερα και ειδικότερα στις 12.30 καθηγητές που απασχολούνται στα βαθμολογικά κέντρα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. 

Την ίδια ώρα στην πλατεία Κάνιγγος συγκεντρώθηκαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και υπαλλήλων τουριστικών επαγγελμάτων και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. 

Επίσης στις 14.00 μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...