Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Τσάρλι Αγαπίου: Ο "γιατρός" των Rolls Royce

Συνηθίζουν να τον φωνάζουν «Rolls Royce and Bentley doctor». Κινείται με άνεση ανάμεσα σε διασημότητες, ενώ οι αστέρες του Χόλιγουντ φροντίζουν να εξασφαλίσουν τη φιλία του προκειμένου να έχουν τέλειο αποτέλεσμα στα service των πολυτελών αυτοκινήτων τους.

«Ακόμη και ηθοποιοί που έχουν κατακτήσει Οσκαρ πηγαίνουν σε εκείνον τα αυτοκίνητά τους, ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν γίνει ειδική παραγγελία και στοιχίζουν μια περιουσία. Ενα ραντεβού με τον Τσάρλι μπορεί να είναι δύσκολο να κλειστεί, αφού έχει γίνει πιο διάσημος και από εκείνους. Κινούν όμως γη και ουρανό για να το πετύχουν, αφού με τον τρόπο αυτόν συντηρούν ένα αγαπημένο τους περιουσιακό στοιχείο...» λένε όσοι κινούνται με άνεση ανάμεσα στην υψηλού επιπέδου αμερικανική κοινωνία και γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

Ο Τσάρλι Αγαπίου, περί του οποίου γίνεται ο λόγος, δεν είναι ένας οποιοσδήποτε ομογενής στις ΗΠΑ, αλλά ο πιο διάσημος συντηρητής και μηχανικός Rolls Royce και Βentley.

Στη διάσημη Santa Monica, στο κέντρο του West Hollywood, στον αριθμό 9017 συναντά κανείς μια πινακίδα με την επιγραφή «Charles Agapiou Ltd Rolls-Royce and Bentley». Μέσα στην έκθεσή του υπάρχουν πάμπολλες «κούκλες εποχής», ενώ έξω δημιουργείται συνωστισμός ακόμη και από σταρ. Η φήμη που τον θέλει να είναι ένας από τους καλύτερους μηχανικούς σε σπάνια μοντέλα Rolls Royce και Βentley τον βοήθησε να δημιουργήσει μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση. Κι όμως, παρά τα χιλιάδες δολάρια που μπαίνουν στο τέλος κάθε μήνα στο συρτάρι του ταμείου του, δεν διστάζει να καταπιαστεί πολλές φορές ο ίδιος με τα αυτοκίνητα, λερώνοντας με γράσο το ακριβό Calvin Klein σακάκι του.

Ο Τσάρλι Αγαπίου εκτός από τη συντήρηση των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια νοικιάζει κάποιες από τις Bentley και τις Rolls Royce του στις εταιρείες παραγωγής ταινιών. Οταν τον ρωτάμε για τη σχέση του αυτή με τόσο διάσημα πρόσωπα, ο Τσάρλι Αγαπίου μας απαντά: «Τους διάσημους πελάτες οφείλεις να τους περιποιείσαι ο ίδιος. Αλλωστε, ύστερα από τόσα χρόνια η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας είναι προσωπική. Ερχονται εδώ κατόπιν ραντεβού χωρίς να συνοδεύονται από σοφέρ ή σωματοφύλακες και κάθονται στο μαγαζί μου με τις ώρες. Βλέπουν την όλη διαδικασία σαν διασκέδαση, γι’ αυτό και προτιμούν όταν η ζημιά δεν είναι μεγάλη να μείνουν μέχρι να τελειώσει η επισκευή συζητώντας μαζί μου και πίνοντας καφέ. Είναι για εκείνους ένα ευχάριστο time out από το άγχος των γυρισμάτων και το πιεστικό πρόγραμμα που τους επιβάλλουν οι εταιρείες παραγωγής».


«Η Καλιφόρνια μου θυμίζει την Ελλάδα»

Ο Τσάρλι Αγαπίου έχει μια ζωή γεμάτη περιπέτεια. Ο ίδιος γεννήθηκε στο Σόλσμπερι της Αγγλίας. Είναι ελληνοκυπριακής καταγωγής και από πολύ νωρίς έδειξε την κλίση που είχε για ενασχόληση με τους τέσσερις τροχούς. Στα δεκαεννέα του χρόνια, έχοντας τελειώσει σχολή μηχανικών και αφού εργάστηκε σε μια βιομηχανία επισκευάζοντας φορτηγά, δέχεται την πρόσκληση του αδελφού του, ο οποίος είχε φύγει έναν χρόνο νωρίτερα, να τον επισκεφθεί στις ΗΠΑ. Ο Τσάρλι Αγαπίου κάνει το ταξίδι και εγκαθίσταται μόνιμα στην Αμερική, η οποία τον κερδίζει. Μένει για κάποιο διάστημα στη Φλόριντα, αλλά η προσωπική του ανησυχία για το καλύτερο τον οδηγεί στην Καλιφόρνια. «Κατά βάθος, μου άρεσαν η θάλασσα και ο καιρός με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο που μου θύμιζε την Ελλάδα και την Κύπρο» μας αποκαλύπτει. Εκεί θα έρθει και η πρώτη σημαντική επαγγελματική πρόταση: θα δουλέψει ως προσωπικός μηχανικός ενός ιδιαίτερα γνωστού Αγγλου οδηγού αγώνων που έτρεχε στο αμερικανικό πρωτάθλημα, του Κεν Μάιλς.

Εκείνη την εποχή γνωρίζει και τον πρώτο διάσημο ηθοποιό που θα γίνει φίλος του, τον Στιβ Μακ Κουίν: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον ενθουσιασμό που είχα όταν τον γνώρισα για πρώτη φορά. Ηρθε για να του φτιάξω το αυτοκίνητο και ξαφνικά βρεθήκαμε να τα λέμε. Οταν είσαι μόλις είκοσι πέντε ετών και συναντάς μια διασημότητα της οποίας είσαι fan, νιώθεις σαν να πετάς στα σύννεφα». Ο κύκλος όμως των γνωριμιών δεν σταματά εδώ. Η φήμη του ως ένας από τους καλύτερους μηχανικούς αγώνων θα τον φέρει κοντά σε έναν μύθο της εποχής, τον οδηγό Κάρολ Σέμπι. Εκείνος αναθέτει στον Τσάρλι τη βελτίωση του αγωνιστικού του αυτοκινήτου. Μένει τόσο πολύ ευχαριστημένος από τη δουλειά του, που αποφασίζει να τον πάρει μαζί του στους αγώνες ως μηχανικό. Οι υψηλές θέσεις στα πρωταθλήματα δεν έχουν τέλος και όταν ο Σέμπι θα αποφασίσει να εγκαταλείψει τις κόντρες και το βολάν, ο Αγαπίου θα ανοίξει το δικό του συνεργείο στο Βαν Νάιλς της Καλιφόρνιας.

Τη δεκαετία του ’80 θα μεταφερθεί στο Χόλιγουντ και σε χρόνο ρεκόρ θα καταφέρει να κατακτήσει τον λόφο των διασημοτήτων. Πρόσφατα, το περιοδικό «Vanity Fair» αναφέρθηκε στο πρόσωπό του ως «ο άνθρωπος που εμπιστεύεται η βιομηχανία του κινηματογράφου για τα πανάκριβα αυτοκίνητά της».

Σήμερα, ο Τσάρλι Αγαπίου διαθέτει το μεγαλύτερο κατάστημα Rolls Royce - Bentley στην καρδιά του Δυτικού Χόλιγουντ, έχει πελάτες τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz και καταφέρνει να κερδίσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια από την πώληση κάθε αυτοκινήτου, το οποίο αγοράζει και επισκευάζει χρησιμοποιώντας πάντα γνήσια ανταλλακτικά.


Το A’ list πελατολόγιο με τους celebrities


Ο Νίκολας Κέιτζ τον επισκέπτεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να πιουν καφέ και να τα πουν. Ως γνωστόν, ο Κέιτζ είναι λάτρης των Rolls Royce και μέχρι πριν από λίγο καιρό διέθετε επτά πολυτελείς «κούκλες», όπως λένε τις Rolls Royce. Η Νταϊάνα Ρος παίρνει τηλέφωνο και ζητάει επειγόντως ραντεβού για το αυτοκίνητό της, ενώ ο Πολ Σορβίνο, ο Βινς Νιλ και ο Τομ Τζόουνς συγκαταλέγονται στο πελατολόγιό του, το οποίο είναι και μια συλλογή αυτόγραφων με αφιερώσεις και σπάνιες υπογραφές. Εκτός δουλειάς μπορεί να τον δείτε να απολαμβάνει το δείπνο του στο «Nobu» παρέα με τον φίλο του Εντι Μέρφι. Αυτό που τους ένωσε ήταν «η αγάπη τους για τα γρήγορα και ακριβά αυτοκίνητα» όπως μας λέει ο κ. Αγαπίου.


ΣΟΦΙΑ ΔΙΓΕΝΗ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στείλτε μας τα σχόλια σας, θα δημοσιευτούν αν δεν είναι συκοφαντικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...